Newsroom

Το Hyundai Kona Electric αυξάνει τη δημοτικότητά του μεταξύ των εταιρικών στόλων σε όλη την Ευρώπη, καθώς περισσότερα από 15.000 Kona Electric διατέθηκαν το 2021 σε μεγάλους εταιρικούς στόλους στην Ευρώπη. Tο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV αναδείχθηκε το «Καλύτερο Αυτοκίνητο Μηδενικών Εκπομπών Ρύπων κάτω από 40.000 £» (47.852,80 ευρώ) στα Βρετανικά βραβεία Fleet News Awards 2022. Στην Ελλάδα η διάθεση των εκδόσεων του ηλεκτρικού Κορεάτικου SUV ξεκινούν από 25.588 ευρώ (με βάση υποθέσεις εφόσον βέβαια επανεκκινήσει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»).

Στις χώρες Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, περισσότερα από 11.000 οχήματα αντιπροσωπεύουν το 4,2% της κατηγορίας «ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (BEV)» των εταιρικών στόλων. Το Kona Electric τον περασμένο Σεπτέμβριο έφτασε το σημείο αναφοράς των 100.000 πωλήσεων στην Ευρώπη.

Η Hyundai προχώρησε σε πέντε μεγάλες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing. Μέσω αυτών των εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης, η μάρκα έχει ξεκινήσει συνεργασία με περισσότερους από 116 ενεργούς πελάτες, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν ήδη συμπεριλάβει το ηλεκτρικό Kona στον εταιρικό τους στόλο είναι η Coca-Cola και η Uber.

Μέσω των συνεργασιών της Hyundai, 15.000 Kona Electric μισθώθηκαν το 2021 σε όλη την Ευρώπη.

Hyundai Kona Electric

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το μοντέλο είναι τόσο δημοφιλές στους πελάτες Fleet είναι οι δύο επιλογές μπαταριών και οι μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το Kona Electric διατίθεται σε δύο ηλεκτρικά συστήματα κίνησης (μπαταρία 39 kWh και 136 ίππους ή 64 kWh και 204 ίππους) που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών, είτε πρόκειται για χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα με σκοπό την επίτευξη νέων εταιρικών στόχων βιωσιμότητας ή αυτονομία οδήγησης για μεγάλες μετακινήσεις. Σύμφωνα με το WLTP, η μπαταρία 64 kWh προσφέρει αυτονομία 484 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση σε μικτό κύκλο ή 660 χλμ. σε αστικό κύκλο. Ωστόσο, η πραγματική αυτονομία μπορεί να διαφέρει, αν και το ηλεκτρικό SUV έχει αποδεδειγμένα διανύσει έως και 1.026 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Με το Kona Electric, η Hyundai προσφέρει επίσης στις ευρωπαϊκές εταιρείες ένα άνετο και ευέλικτο αυτοκίνητο στόλου. Το compact SUV είναι αρκετά μικρό για να ταξιδεύει χωρίς προβλήματα σε στενούς ευρωπαϊκούς δρόμους, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύουν με άνεση. Με τα καθίσματα σε κανονική θέση, οι επιβάτες μπορούν να επωφεληθούν από τα 332 λίτρα χώρου φόρτωσης, χώρος που διπλασιάζεται για τις αποδράσεις ελεύθερου χρόνου χάρη στη σπάνια ικανότητα του ηλεκτρικού ΚΟΝΑ να μεταφέρει φορτίο οροφής 80 κιλά με μπαγκαζιέρα.

Οι πελάτες του μοντέλου μπορούν επίσης να απολαύσουν την ασφάλεια που παρέχουν τα συστήματα ασφαλείας τους οχήματος, καθώς η τεχνολογία SmartSense περιλαμβάνει μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπου διατηρούν τους επιβάτες πιο ασφαλείς και επιτρέπουν μια πιο προσεκτική και άνετη οδήγηση.

Hyundai Kona Electric

Οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να επωφεληθούν πολύ από τη χρήση ενός πλήρως εξηλεκτρισμένου στόλου. Το πιο προφανές όφελος είναι ότι τα ηλεκτρικά οχήματα (BEV) είναι ένας πιο βιώσιμος τρόπος μεταφοράς. Αυτά τα πράσινα οχήματα παράγουν λιγότερο θόρυβο και λιγότερες εκπομπές ρύπων, μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση στο εσωτερικό της πόλης. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν κίνητρα στους ιδιοκτήτες οικολογικών οχημάτων με τη μορφή χαμηλότερων τελών κυκλοφορίας, υψηλότερης φορολογικής έκπτωσης και επιδοτήσεων αγοράς. Αυτά τα οφέλη συμβάλλουν στην αντιστάθμιση του κόστους επένδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων (BEV).

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαθέτουν ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία οδήγησης και ακόμη πιο γρήγορους χρόνους φόρτισης. Ένα εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με έναν αυξανόμενο αριθμό σημείων φόρτισης, καθιστά τα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα βιώσιμα για τους εταιρικούς στόλους.

Τέλος, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η 5ετής εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, ενώ οι μπαταρίες BEV υψηλής τάσης έχουν εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.