Τα τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια τύπου Escape Room γνωρίζουν αυξανόμενη δημοτικότητα φέρνοντας ομάδες παικτών αντιμέτωπες με το χρόνο καθώς προσπαθούν να επιλύσουν γρίφους και να αποδράσουν από ένα θεματικό δωμάτιο. Τώρα, η Ford έχει μεταφέρει αυτή την ιδέα στην αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E, με το παιχνίδι να ελέγχει λειτουργίες του αυτοκινήτου με στόχο μία διαδραστική εμπειρία.

Το θεματικό παιχνίδι κατασκοπείας καθοδηγεί τους παίκτες σε μία μυστική αποστολή για την παράδοση ενός πακέτου. Οι ηχητικές προτροπές δίδονται μέσω των ηχείων του οχήματος, με τα ηλεκτρικά καθίσματα, την hands-free πίσω πόρτα, το σύστημα κλιματισμού και τους προβολείς να είναι ανάμεσα στα στοιχεία που είτε ενεργοποιούνται από το παιχνίδι, είτε χρησιμοποιούνται από τον παίκτη ως ερέθισμα σε ανάλογες φάσεις του παιχνιδιού.

Ford Mustang Mach-E


Κανένα χαρακτηριστικό πλην των συστημάτων θέρμανσης και των ηχείων δεν ελέγχονται εάν το αυτοκίνητο κινείται ενώ, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στα παιχνίδια τύπου Escape Room, οι παίκτες μπορούν να εξέρχονται από το όχημα σε οποιοδήποτε σημείο, όταν είναι ασφαλείς για κάτι τέτοιο, χωρίς επιπτώσεις για το παιχνίδι. Το τελευταίο εγκαθίσταται σε μία συσκευή iOS που συνδέεται με το όχημα, κάνοντας χρήση του CarPlay της Apple καθώς και εξοπλισμού (hardware) και λογισμικού (software) που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά.

Το παιχνίδι παραμένει αυτή τη στιγμή στο επίπεδο ενός λειτουργικού πρωτοτύπου που έχει εξελίξει η Ford Ευρώπης με τη συνδρομή της ομάδας Software Enablement & Research του ομίλου Emerging Technology & Innovation της Ford και του ομίλου IOT που εδρεύει στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε για να δείξει πώς το gaming θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να εξοικειωθούν περισσότερο με τις λειτουργίες των οχημάτων τους.

Ford Mustang Mach-E

Επίσης, θα μπορούσε να δώσει μία πρώτη γεύση από τις μελλοντικές εφαρμογές που ενδεχομένως θα ψυχαγωγούν και θα εκπαιδεύουν οδηγούς και επιβάτες στο «νεκρό» τους χρόνο στους σταθμούς φόρτισης, ή ακόμα και όταν θα ταξιδεύουν με μελλοντικά αυτόνομα οχήματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.