Όταν σχεδίαζε το νέο της πλήρως ηλεκτρικό Cybertruck, η Tesla κοίταξε πέρα από τους ανταγωνιστές της στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων εμπνεύστηκε από κλασικές ταινίες για να δημιουργήσει ένα φορτηγό που μοιάζει με κάτι βγαλμένο από επιστημονική φαντασία.

Η Tesla, λοιπόν, δημιούργησε το μοντέλο του Cybertruck σύμφωνα με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ το 1982 «Blade Runner», σύμφωνα με όσα αναφέρει το mentalfloss.com. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει αναφερθεί στο όχημα ως «φορτηγό Blade Runner» σε πολλές περιπτώσεις.

Το φουτουριστικό pickup οφείλει, επίσης, μέρος της εμφάνισής του σε έναν διάσημο κινηματογραφικό κατάσκοπο. Αφού αποκάλυψε το σχέδιο το 2019, ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter: «Ο σχεδιασμός του Cybertruck επηρεάστηκε εν μέρει από τον Κατάσκοπο που με αγάπησε». Το φορτηγό απέχει πολύ από την κλασική Aston Martin του Τζέιμς Μποντ, αλλά μοιάζει με το υποβρύχιο αυτοκίνητο Lotus Esprit του 1976 που οδηγεί ο κατάσκοπος στην ταινία του 1977.

Πόσο θα κοστίζει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla

Αν και αποκαλύφθηκε πριν από σχεδόν τρία χρόνια, το Cybertruck της Tesla δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά. Όταν βγει στην αγορά, θα είναι διαθέσιμο στη βασική τιμή των 39.000 δολαρίων για το μονοκινητήριο μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς. Η έκδοση με διπλό κινητήρα και τετρακίνηση θα ξεκινά από τα 49.900 δολάρια και το τριπλό φορτηγό με κίνηση στους τροχούς θα κοστίζει 69.900 δολάρια, σύμφωνα με το mentalfloss.com, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται στις αρχές του 2023 (ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν είναι εφικτό).

Είναι πραγματικά αλεξίσφαιρο;

Μια πτυχή του Cybertruck που έχει προκαλέσει θόρυβο είναι το εξωτερικό του που μοιάζει με πανοπλία. Το δέρμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από τον ίδιο ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποίησε το SpaceX του Έλον Μασκ για την κατασκευή διαστημικών σκαφών. Αν και η Tesla ισχυρίζεται ότι το δέρμα των 3 χιλιοστών θα προσφέρει προστασία από σφαίρες 9 χιλιοστών, η εταιρεία δεν ανέφερε επίσημη πιστοποίηση αξιολόγησης θωράκισης για το αυτοκίνητο όταν ανακοινώθηκε. Τα παράθυρά του είναι, επίσης, κατασκευασμένα για να είναι σκληρά – ή έτσι ισχυρίζεται η Tesla.

Στην εκδήλωση αποκάλυψης του Cybertruck το 2019, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Tesla πέταξε μια μεταλλική μπάλα στα θωρακισμένα γυάλινα παράθυρα του αυτοκινήτου για να επιδείξει τη δύναμή τους. Αντιθέτως, το γυαλί τελικά έσπασε με τον Έλον Μασκ να σχολιάζει πως «Θα το διορθώσουμε».