Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», Μαρούσι) η Γενική-Καταστατική-Συνέλευση των μελών των εν ισχύ δύο σωματείων ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ (Ε.Σ.Σ.Α.Μ.) και ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (Ε.Σ.Α.). Από την Συνέλευση προέκυψε ο νέος ενοποιημένος φορέας  που θα ονομάζεται πλέον, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ). 

Πρόκειται για το επιστέγασμα της κοινής προσπάθειας όλων των δημοσιογράφων του χώρου της αυτοκίνησης, προκειμένου να λειτουργήσει στο εξής ένας μόνον σύνδεσμος, μια δυνατή φωνή, με ενιαία στόχευση για το μέλλον των συντακτών, που ασχολούνται με θέματα της αυτοκίνησης και των δύο τροχών.

Ήταν μια ιστορική στιγμή, τιμητική για τον χώρο, ο οποίος παρά τις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας περιόδου, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, προάγοντας, μεταξύ άλλων, την ασφάλεια στους δρόμους, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την  προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της αγοράς, με αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης στη βάση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της διασφάλισης της πολυφωνίας. ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ έχουν αποφασίσει να παραχωρήσουν στον ενοποιημένο φορέα τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεών τους, όπου θα είναι και η έδρα του νέου συνδέσμου για τις συνελεύσεις, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο και αναλόγως των συνθηκών. 

Κατά τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, αναδείχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ. 

Συγκεκριμένα, το 9μελές ΔΣ απαρτίζουν οι N.Τσάδαρης, Μ. Σαλούρος, Γ. Σκουφής, Π. Πιτσίνης, Γ. Βαρίνος, Δ. Διατσίδης, Κ. Μποϊδάνης, Γ. Κανουπάκης και Ν. Λουπάκης.  Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Γ. Ανδρής, Β. Σαρημπαλίδης, Ε. Κιούσης, Δ. Παπανδρέου, Π. Ποντίκας, Γ. Αγαπητός και Θ. Χούντρας. 

Στην 3μελή ΕΕ εξελέγησαν οι Ν. Μαρινόπουλος, Δ. Λιβέρης και Α. Κόλλιας. Τέλος, στο 3μελές ΠΣ εξελέγησαν οι Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, Η. Καφάογλου και Τ. Τρακουσέλλης, με αναπληρωματικούς τους Μ. Ράλλη, Π. Χαλάτση και Η. Μαντζαβά. Εντός των προσεχών ημερών το νεοεκλεγέν ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα. 

Οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση, ευχαριστούν τον Διευθυντή του ΟΑΚΑ, κ. Κώστα Χαλιωρή, για την ευγενική παραχώρηση του Ποδηλατοδρομίου, όπου τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα μέτρα για την πανδημία Covid-19.

Νίκος Τσάδαρης