Η Toyota Motor Corporation, ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα χορηγίας The Olympic Partner (TOP).
 
Η συνεργασία ισχύει μέχρι το τέλος του 2024 στην κατηγορία mobility (κινητικότητα), που περιλαμβάνει οχήματα, υπηρεσίες και λύσεις μετακίνησης.
 
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης διοργανώθηκε εορταστική εκδήλωση στο Τόκιο, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach, ο πρόεδρος της Επιτροπής Marketing της ΔΟΕ Tsunekazu Takeda (πρόεδρος Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), ο πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Yoshiro Mori, ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda και άλλοι αξιωματούχοι της Toyota και της ΔΟΕ.
 
Η σχέση της Toyota με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Κίνημα ξεκινά άμεσα, με την Toyota να αποκτά δικαιώματα χορηγίας στην Ιαπωνία το 2016. Τα δικαιώματα της θα επεκταθούν σε όλο τον κόσμο στις αρχές του 2017.

Οι προϊοντικές κατηγορίες που καλύπτει η χορηγία της είναι: οχήματα (συμπεριλαμβανομένων επιβατικών, οχημάτων αστικής μετακίνησης και επαγγελματικά οχήματα) και υπηρεσίες μετακίνησης (συμπεριλαμβανομένης οδικής βοήθειας, οδικής ασφάλειας, συστημάτων υποστήριξης μεταφορών και υπηρεσιών).