Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν τελικά ο νικητής στο Γκραν Πρι της Ρωσίας, αφήνοντας πίσω του τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes ξεκίνησε από την 4η θέση μετά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου, έμεινε πιο πίσω μετά την εκκίνηση αλλά τελικά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη.

Μια νίκη που ήρθε μέσα σε… τρελές καταστάσεις, αφού το γεγονός ότι άρχισε να βρέχει έξι γύρους πριν το τέλος είχε ως συνέπεια οι οδηγοί να μπουν στα pit για να αλλάξουν ελαστικά.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, η κατάταξη άλλαζε ανάλογα με το τι γινόταν στα pit και τελικά ο Χάμιλτον βρέθηκε στην 1η θέση, με τον Φερστάπεν, ο οποίος ξεκίνησε τελευταίος, να εκμεταλλεύεται κι αυτός τον χαμό που επικρατούσε και να ανεβαίνει τελικά στη 2η θέση.

Από εκεί και πέρα, ο Σάινθ πήρε την 3η, ο Ρικάρντο την 4η, ο Μπότας την 5η, ο Αλόνσο την 6η, ο Νόρις την 7η, ο Ράικονεν την 8η, ο Πέρεζ την 9η και ο Ράσελ την 10η.

Ξανά μπροστά ο Χάμιλτον

Με αυτή τη νίκη, ο Χάμιλτον δεν έδωσε απλά συνέχεια στην καλή παράδοση της Mercedes στο ρωσικό Γκραν Πρι αλλά ανέβηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον Φερστάπεν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα…