Οι Alfa Romeo και Sauber Motorsport, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους στο υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού (F1), με την Ελβετική ομάδα και την Ιταλική μάρκα να ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η ανανέωση της συνεργασίας των δυο ιστορικών εταιριών ανοίγει νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική ιστορία τους, η οποία βρίθει επιτυχιών στην Formula 1 και στα αυτοκίνητα τουρισμού. Η συνεργασία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για πρόοδο από χρονιά σε χρονιά και θα επιτρέψει στα δύο μέρη να εξελίξουν το όραμα τους σε ένα σταθερό περιβάλλον, έτσι ώστε να εργαστούν για την επιτυχία τους, στις πίστες, αλλά και εκτός από αυτές.
Με την επιστροφή της Alfa Romeo στην Formula 1 το 2018, μέσα από την ομάδα προέκυψε η ανάδειξη του ταλέντου του Charles Leclerc και του Antonio Giovinazzi, αλλά και η ένταξη στην ομάδα του «Iceman», Kimi Räikkönen. Οι σημαντικές αλλαγές που θα προκύψουν στην Formula 1 το 2022 αποτελούν μια ευκαιρία για την ομάδα να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, με βάση και το νέο περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι κανονισμοί στις αρχές του 2021.

Η επέκταση της συνεργασίας των Sauber Motorsport και Alfa Romeo δείχνει την επιθυμία και των δύο να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, με στόχο τη δημιουργία ενός συναρπαστικού μέλλοντος για την ομάδα και τη μάρκα. Η Alfa Romeo τώρα γράφει το μέλλον της και σχεδιάζει το μακροπρόθεσμο πλάνο της, παραμένοντας πιστή στις ρίζες της, παρά τις αλλαγές που φέρνει η ηλεκτροκίνηση. Η απόλαυση του οδηγού και το πάθος παραμένουν στο επίκεντρο, αλλά η ηλεκτροκίνηση θα δώσει την ευκαιρία στη Μάρκα να επαναπροσδιορίσει τη βιώσιμη απόδοση. Η παρουσία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα στην F1, θα συνεχίσει να παίζει βασικό ρόλο στο μέλλον, πάντα αντιπροσωπεύοντας το Ιταλικό αθλητικό πνεύμα και το DNA της Alfa Romeo από το 1910. Η F1 αποτελεί το απόλυτο εργαστήριο αλλαγών και ως εκ τούτου βασικό στοιχείο στο δρόμο της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον αυτός ο χώρος αποτελεί και μια πολύ σημαντική πλατφόρμα προβολής.

Η συνεργασία με την Sauber Technology και το τεχνολογικό της υπόβαθρο, αποτελεί εφόδιο εξέλιξης, το οποίο η AR θα συνεχίσει να μεταφέρει στα αυτοκίνητα παραγωγής της, αλλά και σε άλλα ειδικά προγράμματα. Η συνεργασία έχει ήδη αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής και εκτός από τις πίστες, με τις δυνατότητες και την εμπειρία της Sauber που ξεπερνούν τα 50 χρόνια, να έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα στην εξέλιξη των νέων συλλεκτικών Giulia GTA και GTAm.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.