Ακόμη δεν «έπιασε δουλειά» στη Ferrari και ο ανταγωνισμός αρχίζει να δείχνει νευρικότητα. Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, του οποίου το συμβόλαιο με τη Red Bull λήγει τυπικά στις 28 Δεκεμβρίου και από εκεί και μετά ξεκινά επίσημα η συνεργασία του με τη Ferrari. Ο Γερμανός πίστευε αρχικά, ότι η Red Bull θα τον αποδέσμευε νωρίτερα, ώστε να λάβει μέρος στις σημερινές και αυριανές δοκιμές εξέλιξης στο Άμπου Ντάμπι με τα αυτοκίνητα της επόμενης ομάδας του. Οι Αυστριακοί έθεσαν βέτο και ανακοίνωσαν, ότι ο Φέτελ θα συμμετέχει στις δοκιμές με τη Red Bull.

Ωστόσο λογάριαζαν και οι ίδιοι χωρίς τον ξενοδόχο, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς. Και αυτό, καθώς με εντολή του εβδομηντάχρονου Αυστριακού κόπηκε τελικά ο Φέτελ από το διήμερο των δοκιμών και δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε αυτό με τα χρώματα της Red Bull.

Η απόφαση της Red Bull προκάλεσε απογοήτευση στον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του: «Είναι τόσο κρίμα. Είχα πάρει αρχικά την άδεια, τελικά όμως δεν γίνεται. Δεν γνωρίζω, τι συνέβη. Κάτι άλλαξε. Ίσως έπαθαν λίγο πανικό οι τεχνικοί».

Ξεκάθαρος ήταν ωστόσο ο σύμβουλος της ομάδας της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος εξήγησε τους λόγους της απόφασης. «Ο Σεμπάστιαν θα έχει μία άμεση σύγκριση, εφόσον θα κάθεται λίγες ημέρες μετά τον τελευταίο αγώνα μέσα σε μία Ferrari. Σε αυτή την περίπτωση είναι φρέσκια η αίσθηση οδήγησης. Γιατί θα πρέπει να δώσουμε σε έναν αντίπαλο ένα αβαντάζ;», αναρωτήθηκε ο Μάρκο.

Οι παλινωδίες της Red Bull δείχνουν όμως και μία νευρικότητα, η οποία προκύπτει μεταξύ άλλων και από την κινητικότητα στη Ferrari. Η Scuderia αντικατέστησε με συνοπτικές διαδικασίες τον διευθυντή της ομάδας Μάρκο Ματιάτσι με τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, προσέλαβε από τον Οκτώβριο πάνω από 60 νέους τεχνικούς και μηχανικούς, ενώ διαθέτει ένα δυνατό δίδυμο οδηγών με τον 27χρονο Φέτελ και τον 35χρονο Ραϊκόνεν.

Πηγή: gazzetta.gr