Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα τις δύο πρώτες εικόνες της Mercedes Maybach S600, η οποία θα κάνει ντεμπούτο αργότερα αυτό το μήνα στην έκθεση του Λος Άντζελες.

Πρόκειται για την πιο πολυτελή έκδοση της S-Class που στηρίζεται στην εκδοχή με το έξτρα μακρύ μεταξόνιο, η οποία θα λειτουργήσει ως διάδοχος της Maybach, τα μοντέλα της οποίας σταμάτησαν να παράγονται. Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι το νέο τους μοντέλο να ανταγωνιστεί τις Rolls-Royce Ghost και Bentley Flying Spur.

Οπτικά, η έκδοση Maybach θα διαφοροποιείται από τις «κανονικές» S600 μέσω των διευρυμένων πίσω θυρών, των τροποποιημένων πίσω κολόνων του οχήματος, της ελαφρώς αλλαγμένης μάσκας, αλλά και της αναγραφής του «Maybach» πίσω.

Εκεί που θα συντελεστούν οι περισσότερες αλλαγές είναι στο εσωτερικό. Στο πίσω τμήμα, θα υπάρχει περισσότερος χώρος για τα πόδια, αλλά και δύο ηλεκτρικά ανακλινόμενες πολυθρόνες. Οι επιλογές εξατομίκευσης θα είναι περισσότερες από ότι στην S-Class, ενώ -προφανώς- ανώτερη θα είναι και η ποιότητα των υλικών.

Όπως αποκαλύπτει και το όνομα «S600», η νέα Maybach θα χρησιμοποιήσει τον 6λιτρο V12 twin-turbo κινητήρα, η απόδοση του οποίου είναι μέχρι στιγμής οι 530 ίπποι και τα 830 Nm.

Ενδέχεται τα πιο πάνω νούμερα απόδοσης να ανέβουν κάπως, τονίζοντας με τη σειρά τους το κορυφαίο του πράγματος. Λίγη υπομονή μέχρι το ντεμπούτο της 18ης Νοεμβρίου.

Πηγή: autotriti.gr