Οι ανεπίσημες φωτογραφίες ολοένα και πληθαίνουν σχετικά με το ολοκαίνουργιο κουπέ μοντέλο που θα δούμε από τις Subaru/Toyota. Όπως αναφέρει ο αμερικάνικος ειδικός τύπος, το μοντέλο θα βασίζεται σε τροποποιημένη έκδοση του Legacy ενώ η ανάρτηση του θα προέρχεται από το υπάρχον Impreza.

Η βασική έκδοση θα χρησιμοποιεί δίλιτρο κινητήρα, και είναι περισσότερο από πιθανό να υπάρχει και υβριδική έκδοση, όμως σχετικά με την μετάδοση ακόμη δεν είναι σίγουρο αν αυτή θα περνά και στους τέσσερις τροχούς. Αυτή η επιλογή της κίνησης στους δύο τροχούς (εμπρός ή πίσω) είναι πολύ πιθανό να προτιμηθεί με γνώμονα πάντα τη μείωση του κόστους, ενώ η τετρακίνηση θα πλαισιώνει τις πιο δυνατές και γρήγορες εκδόσεις.

Έτσι η κορυφαία εξ’ αυτών θα φέρει τον κωδικό STI, θα χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη έκδοση της γνωστής τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive, ενώ η ιπποδύναμη θα ξεπερνά τους 300 ίππους.

Την τελική μορφή του αυτοκινήτου θα τη δούμε μέσα στο 2011, με το λανσάρισμα του να γίνεται ένα χρόνο αργότερα, ενώ στην Αμερική οι τις τιμές υπολογίζονται στα 20.000 δολάρια για την βασική έκδοση και τις 35.000 δολάρια για το STI.

Πηγή: autotriti.gr