«Οργασμό» νέων μοντέλων φαίνεται ότι πρέπει να περιμένουμε από τη Βαυαρική εταιρεία, αφού μετά την ανακοίνωση των μοντέλων Megacity, καθώς και των νέων «1» και «2», όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να περιμένουμε και τη νέα Z2! Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το μοντέλο, όμως τα νέα σχετικά με την εξέλιξη του νέου roadster που θα τοποθετηθεί κάτω από τη Z4 (και μας έρχονται από την Αμερική), ολοένα αυξάνονται.

Ως βάση είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα που θα δούμε στη σειρά 1, ενώ ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του αυτοκινήτου είναι ότι το βάρος του θα κυμαίνεται κάτω από τα 1.000 κιλά. Από πλευράς διαστάσεων η ολοκαίνουργια Z2 αναμένεται να είναι κατά 25 ολόκληρα εκατοστά κοντύτερη από την υπάρχουσα Ζ4. Όσον αφορά στους κινητήρες η Z2 θα εξοπλίζεται αποκλειστικά με τετρακύλινδρα μοτέρ όχι πάνω από τα 2 λίτρα, με την ιπποδύναμη να ξεκινά από τους 120 ίππους και την κορυφαία έκδοση να αγγίζει τους 250 ίππους. Φυσικά δεν αποκλείεται να δούμε και υβριδική έκδοση με τη γνωστή τεχνολογία ActiveHybrid ενώ φημολογείται και η ύπαρξη αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, ακολουθώντας πιστά το ρεύμα της εποχής!

Η έντονη φημολογία θέλει τη Z2 να χρησιμοποιεί μαλακή οροφή, ενώ μάλιστα αυτή θα είναι χειροκίνητη για μείωση του κόστους, με την ηλεκτρική λειτουργία να προσφέρεται ως επιπλέον εξοπλισμός! Τα πρωτότυπα κάνουν ήδη δοκιμές εξέλιξης στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ το επίσημο λανσάρισμα του αυτοκινήτου δεν αναμένεται πριν το 2013 με τιμή που υπολογίζεται να ξεκινά από τις 30.000 δολάρια. Παρόλα αυτά η BMW δεν αποκλείεται να μας παρουσιάσει την πρωτότυπη μορφή της Z2 στην έκθεση του Παρισιού το 2012.

Πηγή: autotriti.gr