Τα τελευταία χρόνια γίνεται συνεχώς λόγος για το πόσο σημαντικό είναι να υιοθετούμε βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του πλανήτη μας. Από την καθημερινή ανακύκλωση των απορριμάτων μας μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Αναμφισβήτητα ο τομέας της μετακίνησης είναι ένας χώρος στον οποίο μπορούμε να κάνουμε πολλά για να μειώσουμε τους ρύπους προς το περιβάλλον. Άλλωστε, οι περισσότερες κατασκευαστικές εταιρείες αυτοκινήτων κατευθύνονται προς αυτή τη κατεύθυνση κατασκευάζοντας όλο και πιο οικολογικά μοντέλα αυτοκινήτων. Αυτή τη λογική υιοθετεί και η MICHELIN η οποία λανσάρει το πρώτο ελαστικό MICHELIN φιλικό προς το περιβάλλον.

Η δέσμευση της Michelin είναι να βελτιώνει διαρκώς τις διαδρομές των πελατών της με βιώσιμο τρόπο καθώς και να σχεδιάζει και να διανέμει τα ιδανικά ελαστικά και τις καταλληλότερες υπηρεσίες και λύσεις για τις ανάγκες τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το MICHELIN e.PRIMACY το οποίο σχεδιάστηκε με βάση την ανάλυση του κύκλου ζωής ώστε να προσφέρει στους οδηγούς επιδόσεις υψηλού επιπέδου, μειώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Έχει βαθμολογηθεί με “A” στην ενεργειακή αποτελεσματικότητα και με “Β” στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα, γεγονός που το καθιστά ένα από τα καλύτερα ελαστικά στην αγορά.

Διαθέσιμο σε 56 διαστάσεις, από 15 έως 20 ίντσες και για όλους τους τύπους οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, το MICHELIN e.PRIMACY ηγείται μιας νέας γενιάς ελαστικών MICHELIN, που είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά όμως που ανάγουν το MICHELIN e.PRIMACY ως ένα από τα ιδανικότερα ελαστικά;

Για αρχή, το γεγονός ότι ο αγοραστής πετυχαίνει ουδέτερο ισοζύγιο CO2 τη στιγμή που το αγοράζει. Η Michelin έχει αποφασίσει να αντισταθμίσει τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή των ελαστικών MICHELIN e.PRIMACY, από την εξαγωγή των πρώτων υλών έως τη μεταφορά στον πελάτη, σε συνεργασία με το Livelihoods Carbon Funds.

Το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY επίσης προσφέρει επιδόσεις υψηλού επιπέδου, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Χάρης την τεχνολογία MaxΤouch Construction  βελτιστοποιεί το ίχνος των ελαστικών στο οδόστρωμα, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης κι επιβράδυνσης, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY αναδεικνύεται πρωταθλητής  στην αντίσταση κύλισης στην κατηγορία του. Τα ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους οδηγούς, ανάλογα με τον τύπο του οχήματός τους:

  • Για τους οδηγούς οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 0,21 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, που ισοδυναμεί σε περίπου 80 € κατά τη διάρκεια ζωής μίας τετράδας ελαστικών.
  • Το περιβαλλοντικό όφελος ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 174 κιλά στη διάρκεια ζωής των ελαστικών(5) με βάση δοκιμή που έγινε σε όχημα για περισσότερα από 1.600 χλμ.
  • Για τα ηλεκτρικά οχήματα, το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY μπορεί να αυξήσει την αυτονομία τους έως και 7%

Με όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά δεν αποτελεί έκπληξη ότι αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων επέλεξαν να εξοπλίσουν τα οχήματά τους με το ελαστικό MICHELIN e.PRIMACY (π.χ Citroën C4,  Citroën C5 Aircross, DS4 Crossback και Toyota Aygo). 

Το MICHELIN e.PRIMACY αποτελεί την ιδανική επιλογή, για όσους αναζητούν ένα βιώσιμο ελαστικό που προσφέρει οικονομία στα καύσιμα, καθώς και υψηλά επίπεδα ασφάλειας, πρόσφυσης και αντοχής, σύμφωνα με την υπόσχεση των ελαστικών MICHELIN.

Από το Μάρτιο του 2021 λοιπόν, οι οδηγοί επιβατικών οχημάτων, sedan και μικρών SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και οι οδηγοί υβριδικών ή ηλεκτρικών οχημάτων, μπορούν να εξοπλίζουν τα οχήματά τους με τα νέα ελαστικά MICHELIN e.PRIMACY.

Αυτή η νέα γκάμα ελαστικών προσφέρει ένα συναρπαστικό συνδυασμό επιδόσεων υψηλού επιπέδου, ενεργειακής αποτελεσματικότητας και βιώσιμης κινητικότητας.

Για όλο τον Απρίλιο, με την αγορά 4 ePrimacy κερδίζεις δωροεπιταγή Πλαίσιο 30 (για 14-17 ίντσες) ή 60 ευρώ (για 18+ ίντσες) και ταυτόχρονα μπαίνεις στην εβδομαδιαία κλήρωση για να κερδίσεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο NILOX DOC X7. Μπαίνεις εδώ για να δηλώσεις συμμετοχή.