Η Seat ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα ενός αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην αγορά το 2025. Με αυτό το αυτοκίνητο, η εταιρεία θα εισέλθει στην κατηγορία των 20– 25.000 ευρώ, ώστε να κάνει τον εξηλεκτρισμό προσιτό στις μάζες και να επιτύχει τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας. Η μονάδα παραγωγής όπου θα κατασκευάζεται το όχημα θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

Στην Ετήσια Συνέντευξη Τύπου του 2021, η Ισπανική εταιρεία παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο, που ονομάζεται Future Fast Forward, για να ηγηθεί του εξηλεκτρισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία. Βασικός παράγοντας αυτού του σχεδίου είναι η παραγωγή αστικών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ισπανία από το 2025. Η μάρκα στοχεύει όχι μόνο στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και στην καθοδήγηση της ανάπτυξης ολόκληρου του έργου για τον Όμιλο Volkswagen. 

Το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα μεγάλο έργο όσον αφορά τον πιθανό του όγκο. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς τη βιωσιμότητα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στοχεύει να γίνει ο κινητήρας για τη μετατροπή της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, της  δεύτερης μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την δημιουργία ενός οικοσυστήματος ηλεκτρικών οχημάτων, την τόνωση της ζήτησης και την ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης. Το Future Fast Forward θα χρησιμεύσει ως κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ειδικά για τους νέους. 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου της εταιρείας, το «αφεντικό» της Seat, ο Wayne Griffiths ανακοίνωσε ότι η θυγατρική Cupra θα λανσάρει στα τατέλη του 2021, το Tavascan το 2024, το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της μετά το Born.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.