Έχετε δει ποτέ ένα αυτοκίνητο να κοντράρει την βαρύτητα, να επιταχύνει από στάση ενώ πέφτει ένας πολυέλαιος, να διαφοροποιείται μεταξύ πανομοιότυπων διδύμων ανθρώπων ή να τα βάζει με έναν πύραυλο; Τώρα, σε μια νέα σειρά από βίντεο που ετοίμασε η Ford, η νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E αντιμετωπίζει όλες αυτές τις προκλήσεις με απόλυτη επιτυχία.

Βάζοντας την ηλεκτρική Mustang Mach-E απέναντι σε μία σειρά δοκιμασιών, η αμερικάνικη μάρκα επιχειρεί να καταρρίψει τους μύθους και κάθε εσφαλμένη αντίληψη που μπορεί να έχουν οι πελάτες για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Κάθε βίντεο επισημαίνει όχι μόνο μία από τις βασικές δυνατότητες ή τεχνολογίες του ηλεκτρικού σπορ μοντέλου, αλλά προκαλεί επίσης, όπως και το ίδιο το όχημα, τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα που αφορούν την αυτονομία και την απόδοση. Με τα πρώτα οχήματα να φθάνουν άμεσα στην Ευρώπη, τα παρακάτω βίντεο σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας καμπάνιας που έρχεται να ενισχύσει το στίγμα του μοντέλου στην γηραιά ήπειρο το δικό του στίγμα.

Τα τέσσερα βίντεο που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Mustang Mach-E v. Gravity: Η ροπή της ηλεκτρικής Mustang είναι τεράστια. Είναι όμως αρκετή ώστε να αμφισβητήσει τους νόμους της βαρύτητας; Δείτε πώς η απόδοση του ηλεκτρικού μοντέλου τα καταφέρνει απέναντι σε έναν πολυέλαιο που πέφτει.

• Mustang Mach-E v. Rocket Science: Η αυτονομία της Mach-E είναι εντυπωσιακή. Αλλά πώς μπορεί να μοιάζει άραγε μία «εντυπωσιακή αυτονομία»; Ένας πύραυλος 3,5 μέτρων βοηθά στην οπτικοποίηση της εκτιμώμενης αυτονομίας των 610 χιλιομέτρων στο πρωτόκολλο WLTP του μοντέλου στην έκδοση extender-range με κίνηση στους πίσω τροχούς.

• Mustang Mach-E v. Pit Crew: Οι δυνατότητες over-the-air ενημερώσεων επιτρέπουν στην ηλεκτρική Mustang να αναβαθμίζεται σχεδόν από οπουδήποτε. Μπορούν όμως οι ενημερώσεις αυτές να ανταγωνιστούν με ένα pit crew που βρίσκεται πάνω στην πλατφόρμα ενός κινούμενου φορτηγού; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το μάθετε, το σχετικό βίντεο.

• Mustang Mach-E v. DNA: Η Mach-E: προσαρμόζεται στις προτιμήσεις μεμονωμένων οδηγών. Είναι όμως αρκετά έξυπνή για να διαπιστώσει τη διαφορά μεταξύ πανομοιότυπων οδηγών; Δείτε τι συμβαίνει όταν η εξατομικευμένη τεχνολογία έχει να αντιμετωπίσει δύο διαφορετικούς ανθρώπους που στο ανθρώπινο μάτι φαντάζουν ίδιοι.

Η σειρά των παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ με τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στην ίδια τοποθεσία που χρησιμοποιήθηκε το 2019 για την πρόσφατη ταινία «Ford v Ferrari».

Νίκος Τσάδαρης