Μετά τις δύο πρώτες γενιές των μονοθεσίων Formula E, που διακρίθηκαν στους αγώνες με ηλεκτρικά μονοθέσια, η DS Automobiles είναι ο μόνος κατασκευαστής που έχει κερδίσει τουλάχιστον ένα E-Prix κάθε σεζόν από την έναρξη του συγκεκριμένου θεσμού.

Η γαλλική εταιρεία αυτοκινήτων θα εξελίξει ένα νέο αγωνιστικό και θα ανανεώσει τη δέσμευσή της στο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό της προφίλ. Με οδηγούς τους Jean-Éric Vergne, António Félix da Costa και την ομάδα DS Techeetah, η γαλλική premium μάρκα έχει κερδίσει όλους τους τίτλους οδηγών και ομάδων τις τελευταίες δύο σεζόν, υπογράφοντας το ρεκόρ των νικών και των pole position μετά την εισαγωγή του μονοθεσίου «Gen2».

Το νέο μονοθέσιο 3ηςγενιάς, με την ονομασία «Gen3», θα είναι ελαφρύτερο, πιο δυνατό χάρη στις σημαντικές εξελίξεις που θα αυξήσουν την ισχύ κατά 40%, έως 350 kW στις κατατακτήριες δοκιμές και 300 kW στον αγώνα. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας θα αφορά πλέον και τους δύο άξονες και θα μπορεί να φτάσει το μέγιστο των 600 kW (ενώ το τρέχον αντίστοιχο στο «Gen2» μονοθέσιο είναι 250 kW). Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της, η Formula E θα επιτρέπει σε κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων να εξελίσσει τη δική του μονάδα ισχύος και το σχετικό λογισμικό.

Η DS Automobiles και ο συνεργάτης της Techeetah προετοιμάζονται επί του παρόντος για τους πρώτους αγώνες της νέας σεζόν που θα πραγματοποιηθούν στο Diriyah (Σαουδική Αραβία) στις 26-27 Φεβρουαρίου. Αυτοί θα είναι οι πρώτοι βραδινοί αγώνες στην ιστορία της Formula Ε. Στο τιμόνι των δύο DS E-Tense FE20 θα είναι ο πρωταθλητής António Félix da Costa και ο μοναδικός δις πρωταθλητής της Formula E, Jean-Eric Vergne.

Νίκος Τσάδαρης