Νέα 6κύλινδρα σε σειρά μοτέρ βενζίνης –turbo και ατμοσφαιρικά- ετοιμάζει η Mercedes, η χωρητικότητα των οποίων θα είναι από 2,2 έως 3,5 λτ. Ντεμπούτο θα κάνουν το 2016 στη νέα γενιά της E-Class.

Εσωτερικές πηγές της Mercedes-Benz αναφέρουν πως μια νέα γενιά straight-six (6κύλινδρων σε σειρά) κινητήρων βενζίνης βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη. Οι εν λόγω κινητήρες θα έχουν τόσο ατμοσφαιρικές όσο και υπετροφοδοτούμενες εκδόσεις και θα κοσμήσουν με την παρουσία τους τη γκάμα των μελλοντικών γενιών των E-Class και SL-Class. Θεωρείται πιθανό πως τα μηχανικά αυτά σύνολα θα περάσουν στη συνέχεια και στην S-Class. Ντεμπούτο θα γίνει, πάντως, κάποια στιγμή μέσα στο 2016, οπότε και θα παρουσιαστεί η νέα γενιά της E-Class.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, κάνουν λόγο πως οι 6κύλινδροι σε σειρά κινητήρες θα έχουν χωρητικότητα από 2,2 έως 3,5 λίτρα, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν νέα για το τι μέλει γενέσθαι με τα diesel σύνολα. Τα μοτέρ βενζίνης θα διαθέτουν πρώτο βαθμό συγγένειας με τα 4κύλινδρα turbo σύνολα της A-Class, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για εκδόσεις AMG.

Πηγή: autotriti.gr