Η Mercedes-Benz θα επαναπροσδιορίσει κάποια στιγμή του χρόνου την έννοια της υπερπολυτέλειας, παρουσιάζοντας την S-Class Pullman, μια λιμουζίνα με φημολογούμενη τιμή γύρω στο 1 εκατ. δολάρια, περίπου 700.000 ευρώ, δηλαδή!

Η τιμή αυτή θα καταστήσει την S-Class Pullman το ακριβότερο σεντάν του κόσμου, με την Mercedes να προσπερνάει ακόμα και την Rolls-Royce. Θα στηριχθεί στο πάτωμα της S-Class επόμενης γενιάς, με το αμάξωμά της να «ξεχειλώνει» ώστε να χωρέσουν τρεις σειρές καθισμάτων, με τις δύο πίσω των επιβατών να είναι απομονωμένες με τζάμι από την μπροστινή.

Στην S-Class Pullman θα γίνει ευρεία χρήση αλουμινίου και άλλων ελαφρών υλικών, ώστε να εξοικονομηθεί βάρος και να βελτιωθεί η απόδοση, ωστόσο θα υπάρξουν και θωρακισμένες εκδόσεις.

Η Mercedes S-Class Pullman θα φέρει κάτω από το καπό της λογικά το 5.5 λτ. biturbo V12 μηχανικό σύνολο, εκτός αν επιλεγεί ο 4.6 λτ. twin-turbo V8 κινητήρας.

Παραμένει να φανεί αν η Mercedes-Benz θα καταφέρει τελικά να ανταγωνιστεί τις Βentley και Rolls-Royce στην υπερπολυτελή κατηγορία. Υπάρχει και το προηγούμενο της Maybach, της οποίας το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον αποδόθηκε από πολλούς στο ότι στηριζόταν σε ένα άλλο αυτοκίνητο, στην S-Class…

Η γερμανική εταιρεία, από την άλλη, ποντάρει πολλά στην ιστορική αναβίωση του εικονιζόμενου θρυλικού 600 Pullman, ενός «θηρίου» μήκους 6,24 μέτρων και βάρους 2,7 τόνων που έφτιαχνε η Mercedes από το 1963 έως το 1981, στηριζόμενη στην έκδοση μακριού μεταξονίου της Mercedes 600. Πρόκειται για μια λιμουζίνα που είχαν από βασιλείς και δικτάτορες, μέχρι και ο Τζον Λέννον. Επιπλέον, τα τεχνολογικά και ποιοτικά επίπεδα της S-Class, δίνουν στους ανθρώπους της Mercedes την αυτοπεποίθηση που θα καταφέρουν να φτιάξουν το απόλυτο πολυτελές σεντάν της αγοράς.

Στη φωτογραφία η υπάρχουσα S-Class.

Πηγή: autotriti.gr