Ο συλλέκτης Albert Spiess παράγγειλε τη δική του, ξεχωριστή Lamborghini Gallardo από τον ιταλικό οίκο Zagato, με τον τελευταίο να φτιάχνει, με αφορμή και τα 95α γενέθλιά του, την μία και μοναδική 5-95.

Η 5-95 αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας των Lamborghini και Zagato και ντεμπούτο έκανε στο Concorso d Eleganza Villa d Este 2014 στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας. Φτιάχτηκε για λογαριασμό του κου Albert Spiess, ο οποίος περιγράφεται ως «ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες Lamborghini».

Αφορμή στάθηκαν τα 95 γενέθλια του ιταλικού οίκου σχεδίασης Zagato. Ο περιχαρής κος Spiess δήλωσε σχετικά: «Πάντα εκτιμούσα την ικανότητα της Zagato να δημιουργεί διαχρονικά οχήματα. Η 5-95 θα αποτελέσει μία από τις θεμέλιες λίθους της συλλογής μου».

Ως βάση για τη δημιουργία της 5-95 χρησιμοποιήθηκε η Lamborghini Gallardo LP570-4, με το τελικό αποτέλεσμα να μην τη θυμίζει στο ελάχιστο. Βλέπετε, οι άνθρωποι της Zagato ξανάφτιαξαν το σύνολο του εξωτερικού του ιταλικού supercar Gallardo, αν και τελικά η 5-95 δεν κατάφερε να αποφύγει την ομοιότητα με ένα παλιότερο concept της Zagato, το Spyker C12, το οποίο είχε κάνει ντεμπούτο στο Motor Show της Γενεύης το 2007.

Πηγή: sport-fm.gr