Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εξακολουθεί να προσπαθεί να πείσει τους πάντες πως οι τέσσερις συνεχείς τίτλοι που κατέκτησε στη Formula 1 δεν οφείλονταν κυρίως στο συγκριτικό πλεονέκτημα που του προσέφερε το μονοθέσιο της Red Bull. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος βλέπει την πίσω όψη της Mercedes και μάλιστα από απόσταση, ισχυρίζεται πως ουδέποτε η δική του ομάδα έδειχνε τόσο κυρίαρχη όσο φέτος εκείνη των Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ.

«Τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ουδέποτε είχαμε εμείς βρεθεί σε τόσο μεγάλη θέση ισχύος. Είναι εύκολο κάνοντας αναδρομή στην τελευταία τετραετία να μιλήσεις για κυριαρχία της Red Bull βάσει των αποτελεσμάτων, αλλά ποτέ δεν έχει γίνει με αυτόν τον τρόπο. Η Mercedes έχει ήδη κερδίσει πέντε στα πέντε Grand Prix, κάτι που εμείς δεν έχουμε πετύχει. Σίγουρα κάναμε εντυπωσιακό φινάλε στην περσινή σεζόν, αλλά φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για τη Mercedes», δήλωσε εν όψει του Grand Prix του Μονακό ο Γερμανός πιλότος.

Στο τρέχον πρωτάθλημα ο Φέτελ μετρά μόνο μία παρουσία στο πόντιουμ, ενώ είναι τέταρτος στη βαθμολογία των οδηγών με 45 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά σε μεγάλη απόσταση από τις δύο Mercedes των Χάμιλτον (100) και Ρόσμπεργκ (97).

Πηγή: sport-fm.gr