Σε μία εκδήλωση, η BMW ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις του i8 θα ξεκινήσουν στη χώρα μας από τον Ιούνιο, ενώ για έξι μήνες, θα προφέρονται δωρεάν οι υπηρεσίες δημόσιας φόρτισης για όλα τα μοντέλα BMW i.

Η μαζική παραγωγή των BMW i8 έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο, με τους πελάτες να έχουν ήδη κάνει τις προ-παραγγελίες τους για το BMW i8 σε όλες τις μεγάλες αγορές από το φθινόπωρο του 2013.

Ωστόσο, η ζήτηση για το BMW i8 ήδη υπερβαίνει τον προγραμματισμένο αρχικό, κλιμακούμενο όγκο παραγωγής. Η αρχική τιμή του BMW i8 ορίστηκε στη χώρα μας στις 167.000 ευρώ

Νέες βελτιώσεις στις προδιαγραφές του BMW i8

Παράλληλα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έγκριση τύπου, οι μηχανικοί της BMW κατάφεραν να πετύχουν περαιτέρω βελτιώσεις στους βασικούς δείκτες επιδόσεων και κατανάλωσης καυσίμου.

Χάρη στην καινοτόμο φιλοσοφία της plug-in υβριδικής δομής eDrive, το i8 συνδυάζει επιτάχυνση 0–100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ., με μέση κατανάλωση στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών 2,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 49 γρ./χλμ. Η σχετική κατανάλωση ηλεκτρισμού μετρήθηκε στις 11,9 kWh ανά 100 km.

Σε καθημερινές συνθήκες

Οι μηχανικοί του BMW i8 έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση σε καθημερινές συνθήκες. Σαν αποτέλεσμα, το BMW i8 παρουσιάζει εξαιρετική απόδοση όχι μόνο σε τυποποιημένες διαδικασίες δοκιμών, αλλά και σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας: στις συνηθισμένες καθημερινές διαδρομές, με τη μπαταρία εξ αρχής πλήρως φορτισμένη, το BMW i8 μπορεί να καταναλώσει κάτω από 5 λτ./100 χλμ. στην πόλη.

Εάν η διαδρομή περιλαμβάνει και οδήγηση εκτός πόλης ή στον αυτοκινητόδρομο, η κατανάλωση είναι κάτω από 7 λτ./100 χλμ. Ακόμα και σε ταξίδια μεγαλύτερων αποστάσεων με υψηλότερες ταχύτητες, οι οδηγοί μπορούν να φροντίζουν η μέση κατανάλωση να μην υπερβαίνει τα 8 λτ./100 χλμ.

Συνολικά, η κατανάλωση του plug-in υβριδικού μοντέλου είναι περίπου 50% χαμηλότερη από την αντίστοιχη των σπορ μοντέλων με συμβατικό σύστημα κίνησης.

Πηγή: autotriti.gr