Το φθινόπωρο μας ωθεί όλο και περισσότερο να οργανώσουμε μικρές αποδράσεις και εκδρομές. Ο καιρός είναι ιδανικός, χωρίς την κάψα του καλοκαιριού αλλά, ούτε και το τσουχτερό κρύο του χειμώνα. Μετά από μία κουραστική εβδομάδα στη δουλειά το μόνο που θέλεις είναι να μαζέψεις φίλους και οικογένεια και να αποδράσετε σε κάποια κοντινή ή ίσως και λίγο πιο μακρινή διαδρομή.

Ετοίμασε λοιπόν το σάκο, οργάνωσε την ομάδα και βάλε μπρος. Πριν ξεκινήσεις όμως θυμήσου ότι πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια τόσο η δική σου όσο και των δικών σου ατόμων. Γι’ αυτό πριν από κάθε εξόρμηση χρειάζεται να είσαι σίγουρος ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου είναι σε καλή κατάσταση.

Τα ελαστικά είναι υψίστης σημασίας για την οδική ασφάλεια και γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να αμελούμε τον έλεγχο τους και τη πιθανή αντικατάστασή τους. Τα ελαστικά βοηθούν στο φρενάρισμα, στην ομαλή οδήγηση ακόμη και στην οικονομία στα καύσιμα. Τα φθαρμένα λάστιχα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οδική συμπεριφορά του οχήματος και μπορεί να είναι η αιτία ατυχημάτων.

Εφόσον διαπιστώσεις κάποια φθορά ή έχεις καιρό να κάνεις κάποιο έλεγχο ή πριν από κάθε μεγάλη διαδρομή μη ξεχνάς να πας το όχημα σου για ένα έλεγχο ώστε να διαπιστώσεις ότι τα ελαστικά του είναι στην σωστή κατάσταση. Η διαδικασία δεν πρέπει να σε αγχώνει αφού με 33 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα ο καθένας μπορεί να βρει ένα αξιόπιστο κατάστημα – μέλος του ViaLider για να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των ελαστικών καθώς και των υπολοίπων εξαρτημάτων του οχήματος του.

Γιατί όμως επιλέγουμε ViaLider;

Διότι παίρνουμε την ασφάλεια της οικογένειας μας και των υπόλοιπων οδηγών σοβαρά και γι’ αυτό το λόγο επιλέγουμε τα καταστήματα ViaLider τα οποία έχουν λάβει πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποιήσεων TUV Austria Hellas ως προς την τεχνική τους κατάρτιση, τον επαγγελματισμό και τη διαφάνεια τους απέναντι στον καταναλωτή. Το 2019 μάλιστα η εταιρεία είχε βραβευτεί με το Responsible Business Award καθώς ενθάρρυνε τη συνεργασία μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό το βραβείο αυξάνει την αξιοπιστία του δικτύου.

Τα καταστήματα Vialider είναι πιστοποιημένα απο τη Michelin ως προς την τήρηση των αυστηρών ποιοτικών πρότυπων με βάση τα οποία θεωρεί ο όμιλος Michelin ότι πρέπει να λειτουργεί ένα σημείο πώλησης ελαστικών. Αν δεν είστε σίγουροι για το ελαστικό που σας ταιριάζει, μπορείτε να το ελέγξετε εδώ.

Για να είμαστε λοιπόν σίγουροι πριν από κάθε διαδρομή, είτε στην πόλη είτε ταξίδι στην επαρχία ότι τα ελαστικά μας είναι σε άριστη κατάσταση, επισκεπτόμαστε ένα από κατάστημα ViaLider για τον απαραίτητο έλεγχο, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε την  διαδρομή ξέγνοιαστα και με ασφάλεια.