Η συνεργασία της Nissan με την UEFA αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία χορηγίας που έχει συνάψει ποτέ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία και η οποία την θέτει επίσημο παγκόσμιο συνεργάτη των κορυφαίων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων UEFA Champions League και UEFA Super Cup, από την περίοδο 2014 – 15 έως και το 2017-18.

Θα έχει εκτεταμένα δικαιώματα για τους αγώνες, τις προκαταρκτικές φάσεις, το περιεχόμενο, τα μέσα ενημέρωσης, τη φιλοξενία, τα συναφή δρώμενα και φυσικά τον τελικό της διοργάνωσης.

Σε δήλωσή του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της φίρμας, είπε: «Ως συνεργάτες της UEFA, προσβλέπουμε στη δημιουργία νέων τρόπων επικοινωνίας που θα εμπλουτίσουν την εμπειρία του UEFA Champions League. Στόχος μας είναι να δείξουμε στους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, τον ενθουσιασμό που διακρίνει τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και τα αυτοκίνητά μας. Και στα δύο εμπλέκονται καταπληκτικοί άνθρωποι που έχουν πάθος για αυτό που κάνουν».

Το UEFA Champions League έχει μια αθροιστική τηλεθέαση που ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια τηλεθεατών κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν.

Η συμφωνία αυτή είναι άλλη μια απόδειξη της αφοσίωσης της Nissan σε κορυφαίας εμβέλειας, αθλητικές διοργανώσεις, καθώς έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της, τη χορηγία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας, τις Ολυμπιακές ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας και του Μεξικό, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, τη ποδοσφαιρική διοργάνωση NCAA των ΗΠΑ, το Heisman Trophy, τη διοργάνωση ποδοσφαίρου του Καναδά και φυσικά τον «πρεσβευτή» του GT – R και Χρυσό Ολυμπιονίκη Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος είναι και ένας από τους διασημότερους οπαδούς του ποδοσφαίρου στον κόσμο.