Στο… άγνωστο βρίσκεται η Ferrari –όπως και οι περισσότερες ομάδες του γκριντ- ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Formula 1, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία τόνισε πως μετά τις κατατακτήριες δοκιμές θα έχουν κάποια απάντηση όσον αφορά στο που βρίσκονται.

Ακόμη, ο Αλόνσο αναφέρθηκε στα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι ομάδες στην έναρξη του πρωταθλήματος, θέτοντας ο ίδιος ως στόχο για το γκραν πρι της Μελβούρνης να καταφέρει να δει την καρό σημαία.

«Δεν έχουμε ιδέα πως πρόκειται να εξελιχθεί ο πρώτος αγώνας της σεζόν. Πρέπει απλά να μεγιστοποιήσουμε τα δεδομένα που έχουμε τώρα. Δεν το παίρνουμε ως δεδομένο ότι όλες οι ομάδες είναι 100% έτοιμες για την έναρξη της σεζόν, όπως συνέβαινε πέρυσι. Φέτος θα δούμε πολλά προβλήματα για όλους και η προτεραιότητα μας για τον πρώτο αγώνα είναι να τερματίσουμε. Προς το παρόν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Ωστόσο, θα έχουμε μια απάντηση τις επόμενες 24 με 48 ώρες. Θα ξέρουμε κάτι περισσότερο από ότι τώρα», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος στη συνέχει αναφέρθηκε στις αλλαγές των κανονισμών στις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες προμηθεύουν με ένα επιπλέον σετ ελαστικών τις ομάδες για τον τελικό.

«Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη διαφορά. Υπήρχαν κάποια μονοθέσια που είτε δεν έβγαιναν καθόλου στην πίστα, είτε έκαναν ένα γύρο στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών, πλέον θα μπορούν να κάνουν περισσότερους γύρους. Αυτή η αλλαγή είναι ευπρόσδεκτη. Κάποιες φορές έφτανα στον τελικό χωρίς να έχω άλλι σετ ελαστικών, τώρα είμαι χαρούμενος».

Πηγή: sport-fm.gr