Το ολοκαίνουργιο Enyaq iV αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο βήμα για την Skoda, στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την ηλεκτροκίνηση. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που βασίζεται στην MEB, την πλατφόρμα που έχει εξελίξει το Volkswagen Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση.

Η πρώτη φωτογραφία που βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας αποκαλύπτει τη σιλουέτα του νέου μοντέλου. Το Enyaq iV συνδυάζει πλούσιους εσωτερικούς χώρους, με αρμονικό design και την ίδια στιγμή προδιαθέτει για μία οδηγική εμπειρία που χαρακτηρίζεται από την αειφορία της ηλεκτροκίνησης.

Η σιλουέτα του Enyaq iV αφήνει να διαγραφούν οι αναλογίες του μοντέλου, που θα αποτελέσει τη νέα ναυαρχίδα της μάρκας. Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός σε συνδυασμό με μία χαρακτηριστικά μακριά γραμμή οροφής, δημιουργούν ένα δυναμικό εξωτερικό προφίλ, την στιγμή που αφήνουν για τη φαντασία ένα ευρύχωρο εσωτερικό, που παρά το ότι, δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία διαστάσεων, αναμένεται να είναι ανάλογο του Kodiaq.

Το Enyaq iV θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση, με δυνατότητα επιλογής από τρεις διαφορετικές μπαταρίες και πέντε επίπεδα ισχύος. Η φόρτισή του σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος θα γίνεται ακόμα και με 125 kW, με την αυτονομία να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα κατά WLTP, καθιστώντας το ένα πρακτικό όχημα, κατάλληλο και για καθημερινή χρήση.

Η παρουσίαση του Enyaq iV θα αποτελέσει την κορύφωση των εορτασμών της μάρκας για τα 125 χρόνια ιστορίας της. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα γίνει την 1ηΣεπτεμβρίου, στην Πράγα και θα μεταδοθεί live σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες λεπτομέρειες θαδοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Νίκος Τσάδαρης