Πρόκειται για εφιάλτη που έγινε πραγματικότητα, σμπαραλιάζοντας την ίδια την ιστορία της αμερικανικής αυτοκίνησης.

Μια τεράστια τρύπα λοιπόν στο National Corvette Museum του Κεντάκι κατάπιε όχι λιγότερα από 8 κλασικά μοντέλα.

Τα αυτοκίνητα που αγάπησε η γη και τα θέλησε στα έγκατά της ήταν τα: ZR-1 Spyder (1993), ZR1 «Blue Devil» (2009), Black Corvette (1962), PPG Pace Car (1984), White 1 Millionth Corvette (1992), Red Ruby 40th Anniversary Corvette (1993), Mallett Hammer Z06 Corvette (2001) και White 1.5 Millionth Corvette (2009).

Το Εθνικό Μουσείο της Corvette είναι εγκατεστημένο πλησίον των εγκαταστάσεων όπου κατασκευάζονται οι αμερικανικοί «δαίμονες» από το 1981.

Η τρύπα άνοιξε στον θόλο Sky Dome του μουσείου, όπου φυλάσσονται 30 ιδιαίτερες και σπάνιες Corvette, όπως η μία και μοναδική του 1983, που όλοι εύχονται να συνεχίζει να υπάρχει!

Η Μέκκα των απανταχού θαυμαστών του πλέον τιμημένου αμερικανικού αυτοκινήτου βλήθηκε λοιπόν ανεπανόρθωτα, με 8 σπάνιες Vettes να εξαφανίζονται μαγικά από προσώπου γης.

Οι ιθύνοντες του μουσείου δεν έχουν εκτιμήσει ακόμα το μέγεθος της ζημιάς των θρυλικών μοντέλων, αν και το γόητρο καταβαραθρώθηκε.

Μέχρι και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φάνηκε απαρηγόρητος για το γεγονός, σχολιάζοντας λακωνικά σε «τιτίβισμα» για την είδηση: «αναπαυτείτε εν ειρήνη»…


Δείτε και το υλικό από την κάμερα ασφαλείας…