Η κατηγορία Ultra4 περιλαμβάνει αναμφίβολα τα πιο ικανά off-road αγωνιστικά του πλανήτη, σκληροτράχηλα τετράτροχα που διαγωνίζονται στις δυσκολότερες πίστες που έχει φτιάξει ο άνθρωπος.

Αυτά τα μηχανήματα είναι φυσικά ανακατασκευασμένα, γυμνά μέχρι το κόκαλο και τροποποιημένα ώστε να αντέχουν τις κακουχίες ακόμα και των πιο αφιλόξενων τερέν του κόσμου.

Και αν πρέπει να το πούμε, κοστίζουν συνήθως εξαψήφια νούμερα. Γι’ αυτό και θεωρείται τιμή έκπληξη αυτή στην οποία πωλείται ένας αλλοτινός «Βασιλιάς των Hammers».

Είναι μια κατασκευή του 2015 από την Off-Road Armoury, η οποία πήρε μέρος σε πολλούς ευρωπαϊκούς αγώνες της Ultra4 Racing, πριν σαλπάρει για την Αμερική το 2019.

Τροφοδοτείται από έναν V8 4,3 λίτρων από την Toyota και κινείται με 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Έχει φρένα Nissan Patrol, off-road LED φωτισμό, 17άρες ζάντες Beadlock και τέτοια πράγματα, αλλά και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Όσο για την τιμή που βγήκε στην αγορά το 2015 Off-Road Armoury Eurofighter Ultra4 Buggy, μιλάμε για μόλις 35.300 ευρώ (39.900 δολάρια).