Η BMW φαίνεται ότι έχει θέσει σε εφαρμογή το επόμενο project στην οικογένεια των «i» και πρόκειται για το i5, το οποίο θα είναι ένα μεγαλύτερο μοντέλο και πιο άνετο, κυρίως για τους πίσω επιβάτες σε σχέση με το i3.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η BMW «εργάζεται πυρετωδώς» πάνω στο i5 και θέλει το επόμενο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο να είναι «πιο φιλικό» προς τις οικογενειακές ανάγκες.

Γεγονός που σημαίνει, όπως τονίζουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, ότι το i5 θα έχει το μέγεθος, την άνεση και την πολυχρηστικότητα ενός πολυμορφικού.

Επίσης, στις διαστάσεις του αναμένεται να είναι 150 χλστ. μακρύτερο από το εικονιζόμενο i3, ενώ θα ανασχεδιαστεί το πίσω τμήμα της καμπίνας του i3, ώστε το νέο i5 να διαθέτει 100 χλστ. περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.

To ντεμπούτο του μοντέλου αναμένεται το 2015, καθώς -όπως τονίζουν πηγές από τη γερμανική φίρμα- υπάρχει η πλατφόρμα και τα δεδομένα από τα i3 και i8 (που φαίνεται παρακάτω), πράγμα που σημαίνει ότι θα συντομεύσουν οι χρόνοι παραγωγής του νέου i5.

Τέλος, για το μηχανικό κομμάτι δεν έχουν ακόμα διαρρεύσει πολλές πληροφορίες, αλλά οι φήμες θέλουν να εφοδιάζεται από το υβριδικό σύνολο του i3 (170 ίππων και 250 Nm ροπής).

Πηγή: autotriti.gr