Η BMW ανακοίνωσε ότι θα βγει στην παραγωγή αργότερα μέσα στο χρόνο η υβριδική plug-in έκδοση της X5 -που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στη Φρανκφούρτη- και η οποία έχει μέση κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ.

Η βαυαρική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η BMW X5 eDrive concept θα «πάρει τους δρόμους» μέσα στη χρονιά και μάλιστα θα φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, την κωδική ονομασία Χ5 xDrive40e.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο, ενώ θα λανσαριστεί αμέσως μετά, καθώς δεν θα έχει σημαντικές αλλαγές -παρά μόνο μικρές αισθητικές παρεμβάσεις- από το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, να θυμίσουμε ότι η BMW X5 eDrive concept είναι ένα υβριδικό plug-in όχημα που τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδρο turbo 2λιτρο κινητήρα βενζίνης, σε συνδυασμό με ένα ηλεκτροκίνητο μοτέρ, που παράγει 95 ίππους, από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, εγκατεστημένη στο χώρο αποσκευών. Επίσης, επισημαίνεται ότι η επαναφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει είτε από μια οικιακή πρίζα, ή από το δίκτυο σταθμών φόρτισης.

Έτσι, συνδυαστικά το εν λόγω crossover αποδίδει 272 ίππους και ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 7 δλ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η BMW X5 eDrive concept -χάρη στην υβριδική τεχνολογία- περιορίζει τη μέση κατανάλωσή της μόλις στα 3,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι κάτω από 90 γρ./χλμ., ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία μπορεί να πιάσει τα 120 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα και να κινηθεί μέχρι 30 χλμ., νούμερα που θα δούμε να επιβεβαιώνονται και στο μοντέλο παραγωγής, σύμφωνα με την BMW.

Πηγή: autotriti.gr