Τα νέα είναι συγκλονιστικά: το μυθικό μαύρο ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας, ένα από τα ίδια τα σύμβολα της πόλης, δίνει τη θέση του οριστικά στον σύγχρονο διάδοχό του, το Nissan NV200.

Το οποίο ντύθηκε φυσικά στα χρώματα του περίφημου προκατόχου του, για να θυμίζει την αίγλη παλιότερων εποχών.

Η Nissan αποκάλυψε λοιπόν το νέο λονδρέζικο ταξί, όχι φυσικά χωρίς αντιδράσεις από τους λάτρεις του πάλαι ποτέ θρύλου, οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά και να συνεχίσει τον μύθο.

Το NV200 ωστόσο συνεχίζει ακάθεκτο να αντικαθιστά τα ταξί-σύμβολα μεγάλων πρωτευουσών: αφού κατέλαβε πρόσφατα τη θέση των κίτρινων νεοϋορκέζικων Ford Crown Victoria, έβαλε στο στόχαστρο και το Λονδίνο, σημαίνοντας το τέλος των μαύρων ταξί, τα οποία πάτησαν τους δρόμους της βρετανικής μεγαλούπολης το 1989.

Οι υψηλοί ρύποι από τους 2,7 λίτρων κινητήρες τους όμως δεν συνάδουν με το «πράσινο» πρόσωπο που θέλει να φορέσει σήμερα το Λονδίνο.

Και το NV200, με το ηλεκτρικό μοτέρ του του 1,5 λίτρου και των 89 αλόγων, απελευθερώνει 50% λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα, βάζοντας έτσι σκοπό να εξαφανίσει οριστικά τον προκάτοχό του μέσα στα επόμενα χρόνια, αρχίζοντας το έργο του από τις αρχές του 2014.

Παρά το οικολογικό του προφίλ βέβαια, στερείται της σχεδιαστικής μεγαλοπρέπειας του θρυλικού Fairway…