Από επίσημα χείλη της Skoda επιβεβαιώθηκε ότι η νέα 4θυρη coupe Octavia σχεδιάζεται και θα λανσαριστεί το 2015 – αμέσως μετά τη νέα Fabia- ενώ επίσης στα «σκαριά» είναι και το νέο crossover της εταιρείας.

Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, στο πλάνο της εταιρείας είναι τον Μάρτιο να παρουσιαστεί και μια έκδοση coupe -4θυρη- της Octavia, η οποία θα έχει ένα πιο δυναμικό σχεδιασμό , αλλά και πιο επιθετικό design, με μεγαλύτερους προβολείς και ενσωματωμένα αρκετά σπορτίφ χαρακτηριστικά («φουσκωμένοι» θόλοι τροχών και πιο «καμπυλωτό» πίσω τμήμα).

Αυτή η πληροφορία επισημοποιήθηκε, καθώς ο Winfried Vahland, επικεφαλής της Skoda, δήλωσε ότι ένα τέτοιο coupe μοντέλο είναι στα «σκαριά» και θα βγει στην παραγωγή αμέσως μετά το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς της Fabia το 2015. Μάλιστα, οι φήμες κάνουν λόγο για το σχεδιασμό του coupe μοντέλου, ο οποίος θα δεχθεί επιρροές και από το VW CC, ενώ το εν λόγω coupe αναμένεται να στηριχθεί στη γνωστή πλατφόρμα MQB του ομίλου -όπως κι η Octavia- ενώ οι διαστάσεις του θα είναι παραπλήσιες με τη sedan έκδοση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Josef Kaban, υπεύθυνος σχεδιασμού της μάρκας επιβεβαίωσε ότι η Skoda θέλει να δημιουργήσει πιο εντυπωσιακά –σχεδιαστικά- μοντέλα έστω και αν είναι πιο ακριβά. Έτσι, αποκαλύπτοντας ότι το νέο crossover της Skoda βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε ότι το νέο μοντέλο θα είναι «κάτι εντελώς διαφορετικό από το Yeti, αλλά και πιο ακριβό», όπως και πιο ακριβό από τη sedan έκδοση φαίνεται ότι θα είναι και το 4θυρο coupe.

Πηγή: autotriti.gr