Σύμφωνα με τον Ian Robertson, υπεύθυνο πωλήσεων για τη Mini, σχεδιάζονται 11 νέα μοντέλα από τον όμιλο της BMW, από τα οποία τα 8 αφορούν τη Mini και θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα UKL, ενώ θα παρουσιαστούν την επόμενη χρονιά, αρχής γενομένης από το Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι το νέο BMW Active Tourer, μετά το νέο Cooper, θα είναι το 2ο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί την εν λόγω πλατφόρμα και θα παρουσιαστεί ως μοντέλο παραγωγής στη Γενεύη.

Μάλιστα, οι φήμες θέλουν αυτό το πολυχρηστικό μοντέλο να ανήκει στη Σειρά 2, ενώ θα διαθέτει 5θέσια ή εναλλακτικά 7θέσια διάταξη καθισμάτων. Επίσης θα φέρει τους καινούργιους 3κύλινδρους κινητήρες (βενζίνης-πετρελαίου), που είδαμε στο νέο Cooper.

Από την άλλη, όσον αφορά τη Mini, θα λανσαριστούν 8 μοντέλα με την πλατφόρμα UKL (συμπεριλαμβανομένων και των διάφορων εκδόσεων τους) τα: Cabriolet, Clubman, Countryman και Paceman. Επίσης ένα σπορ (coupe και roadster) που θα ανταγωνιστεί το νέο Mazda ΜΧ-5, ένα πολυμορφικό (MPV) και ένα sedan για τις ανατολικές αγορές.

Τέλος, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες φήμες και για ένα μικρό προσθιοκίνητο crossover της BMW, που θα σταθεί κάτω από την X1 κι ένα μοντέλο της Mini που θα ανταγωνιστεί το Audi A1.

Πηγή: autotriti.gr