Μέσα σε έναν κόσμο που τα supercars και τα hypercars διαδέχονται το ένα το άλλο, είναι αλήθεια πως οι κλασικοί θρύλοι του παρελθόντος έχουν απωλέσει τμήμα της σαγήνης τους.

Γι’ αυτό και χρειάζονται πια μεγάλη προσπάθεια για να αποσπάσουν την προσοχή μας. Όπως συνέβη δηλαδή με αυτή τη Ferrari F50 του 1996.

Η F50 πρωτοπάτησε δρόμο το 1995, έχοντας βγει από το σχεδιαστήριο του Pininfarina, ως διάδοχος της επαναστατικής F40, αλλά και για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της Scuderia Ferrari.

Ως «μονοθέσιο της F1 για τον δρόμο» την είχαν προλογίσει και πράγματι ήταν με τον πανίσχυρο V12 κινητήρα των 4,7 λίτρων, τις αεροδυναμικές βελτιώσεις και κάποια από τα πλέον επαναστατικά στοιχεία της εποχής, όπως το σασί από ανθρακόνημα.

Η συγκεκριμένη, το Νο 180 από τα 349 κομμάτια που έβγαλε ποτέ ο κατασκευαστής από το Μαρανέλο, πέρασε 2 ολόκληρα χρόνια στα χέρια του επίσημου σέρβις της Ferrari (Autofficina Bonini Carlo) στην ιταλική κωμόπολη Cadelbosco di Sopra, μέχρι να παραδοθεί το 2019.

Και στοίχισε όχι λιγότερα από 280.000 δολάρια (247.500 ευρώ) για να ξαναγίνει σαν καινούρια! Εννοείται πως δεν υπάρχει άλλη F50 σε τέτοια κατάσταση πουθενά στον κόσμο.

Πλέον πωλείται, πρέπει να επικοινωνήσεις όμως με τον αντιπρόσωπο για λεπτομέρειες…