Σχεδόν ταυτόχρονα με την Έκθεση Αυτοκινήτου στο Λος Αντζελες, διοργανώνεται και ανάλογη εκδήλωση στο Τόκιο, όπου οι εταιρείες παρουσιάζουν μοντέλα για όλες τις αγορές, «κλείνοντας το μάτι» σε Ανατολή και Δύση…
Παρόλο που η Έκθεση του Τόκιο έχει σαφή προσανατολισμό τις ανατολικές αγορές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν χάνουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και νέα μοντέλα που θα δούμε και στην Ευρώπη. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Audi Sport Quattro Concept

Το εντυπωσιακό Audi Sport Quattro σε κίτρινη «ενδυμασία» με τη μεγάλη γρίλια στο μπροστινό τμήμα, φέρει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω), σε σχέση με το πρωτότυπο του 2010. Ως προς το μηχανικό σύνολο, το νέο πρωτότυπο εφοδιάζει ένας 4λιτρος διπλά υπετροφοδοτούμενος V8 TFSI κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 560 ίππους και 700 Nm ροπής.

Daihatsu Κopen

Η Daihatsu θα παρουσιάσει ένα νέο concept, το «μικρό» roadster Kopen, το οποίο διαθέτει 2θυρο αμάξωμα, μικρού κυβισμού κινητήρα (660 κ.εκ.) και θα ανταγωνιστεί το Honda S660 concept.

Honda S660 concept, Urban SUV concept, NSX Concept & Accord Plug-in Hybrid

Η Honda θα παρουσιάσει στο Τόκιο ένα νέο σπορ πρωτότυπο μίνι roadster 660 κ.εκ. με αναδιπλούμενη οροφή, το οποίο θα μπει στην παραγωγή το 2015, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει αργότερα με 1,0 λτ. μοτέρ 100 ίππων.

Επίσης, το NSX θα διαθέτει έναν V6 κινητήρα, τοποθετημένο στο κέντρο και θα συνδυάζεται με την υβριδική τεχνολογία της εταιρείας που ακούει στο όνομα: Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive).

Επιπλέον, το Urban SUV Concept θα είναι ένα ακόμα μοντέλο βασισμένο στη νέα Πλατφόρμα Global Compact Series (σε αυτήν θα βασίζονται και το επόμενο Jazz). Μάλιστα, το μικρό SUV θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο αντλώντας ισχύ από την αποδοτική Earth Dreams Technology της ιαπωνικής φίρμας.

Από την άλλη, το νέο Honda Accord Hybrid σχεδιαστικά ξεχωρίζει για την κομψότητα του, ενώ σε ό,τι αφορά στην κίνηση του, συνδυάζονται ένας νέος 2λιτρος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας DOHC i-VTEC, με έναν ηλεκτροκινητήρα 124 kW.

Νέο Mini Cooper

Επίσημα ανακοινώθηκε ότι το νέο ΜΙΝΙ θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου στην Οξφόρδη, προς τιμή του Sir Alec Issigonis και στις 20 του μηνός στο Λος Αντζελες και το Τόκιο.

Mitsubishi GC-PHEV, Mitsubishi XR-PHEV & Mitsubishi AR concepts

Τρία νέα πρωτότυπα θα παρουσιαστούν στο περίπτερο της ιαπωνικής φίρμας, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για μελλοντικά crossover παραγωγής, και θα διακρίνονται για την επιθετική τους σχεδίαση, καθώς και τις προηγμένες τεχνολογίες, οι οποίες εντάσσονται στη νέα φιλοσοφία της εταιρείας.

Nissan Ζ35 concept

Η Nissan θα φέρει στην ιαπωνική πρωτεύουσα ένα νέο σπορ μοντέλο, που θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το concept ESFLOW και θα εφοδιάζεται πιθανότατα από έναν V6 3,7 λτ. με απόδοση 330 ίππους, τον ίδιο δηλαδή που φέρει και το 370 Z.

Subaru LEVORG concept

Η Subaru ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο πρωτότυπο LEVORG, το οποίο θα είναι ένα σπορ μοντέλο με μείξη σχεδιαστικών στοιχείων από το Legacy και ενός tourer.

Suzuki Crosshiker, X-LANDER & HUSTLER concepts

Η Suzuki θα παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου τρία νέα πρωτότυπα crossover, τα οποία έχουν compact εξωτερικές διαστάσεις, αστικό προσανατολισμό και θα τροφοδοτούνται από μικρού κυβισμού κινητήρες.

Πηγή: autotriti.gr