Μετά τα νέα X-Trail, Micra, Note αλλά και το Qashqai του οποίου η αποκάλυψη είναι προγραμματισμένη για τις 7 Νοέμβρη, η Nissan φαίνεται πως θα παρουσιάσει ένα ακόμη καινούργιο μοντέλο επιστρέφοντας σε μια σημαντική κατηγορία από την οποία ουσιαστικά απουσιάζει.

Πρόκειται για το νέο μικρομεσαίο, ανταγωνιστή των Golf και Auris και αντικαταστάτη του Tiida που δεν κατάφερε να καλύψει επάξια το κενό που άφησε το παλιότερο Almera. Όπως παραδέχτηκε ο Guillaume Cartier, αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing της μάρκας, «υπάρχει ζήτηση για ένα τέτοιο μοντέλο από αγοραστές που δεν επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο crossover».

Τα τελευταία χρόνια η Nissan ουσιαστικά είχε αφήσει στο Qashqai την εκπροσώπησή της στη μικρομεσαία κατηγορία, ενώ σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές (και στην ελληνική) είχε λανσάρει και το «αμερικανο-ιαπωνικό» Tiida.

Η σχεδίαση του νέου χάτσμπακ θα είναι επηρεασμένη από τα νέα X-Trail και Qashqai και αναμένεται να πλησιάζει στο μοντέλο της ειδικά επεξεργασμένης φωτογραφίας.

Από πλευράς κινητήρων, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ευρεία γκάμα, συμπεριλαμβανομένων ενός 1.2 Turbo βενζίνης με ισχύ 115 PS και ενός diesel 1.6 130 PS.

Πηγή: gocar.gr