Η επικράτηση στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Formula E, έχει ενδυναμώσει ιδιαίτερα τη θέση της DS Techeetah και της δίνει τη δυναμική που χρειάζεται να παραμείνει στην κορυφή της διοργάνωσης, που από την επόμενη σεζόν, θα μπει και επισήμως στο καλεντάρι με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της FIA.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία της και ως ένδειξη της εξέλιξης που σημειώνουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές που συμμετέχουν, η διοργάνωση θα συνεχιστεί με τη νέα γενιά των μονοθεσίων. Για την DS Automobiles και την συνεργαζόμενη Techeetah, το μονοθέσιο Gen 2 EVO, είναι η επανασχεδιασμένη εκδοχή του επιτυχημένου μονοθεσίου που χρησιμοποιήθηκε στην κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος.

Η DS Automobiles και το τμήμα που ασχολείται με τα motorsports, DS Performance, είχαν με επιτυχία περάσει και από τις δύο γενιές μονοθεσίων της Formula E. Με έναν ηλεκτροκινητήρα που εμφανίζει αυξημένη απόδοση στα 250 kW και την μπαταρία των 52 kWh, το 100% ηλεκτρικό μονοθέσιο κάλυψε τις αυξημένες απαιτήσεις που προέκυψαν από τις αλλαγές κανονισμών, επιτρέποντας στους οδηγούς να έχουν την άνεση να ολοκληρώσουν το κάθε E-Prix του προγράμματος, χωρίς να απαιτείται αλλαγή αυτοκινήτου.

Το μονοθέσιο DS E-Tense FE19 κατέκτησε και τους δύο τίτλους (Οδηγών και Ομάδων) την περασμένη σεζόν, ενώ το DS E-Tense FE20 έχει δείξει πως μπορεί να συνεχίσει τις επιτυχίες και τη φετινή σεζόν έχοντας ήδη ένα τερματισμό στο podium τον περασμένο μήνα στο E-Prix που έγινε στους δρόμους του Santiago. Παρόλα αυτά, η επόμενη γενιά του μονοθεσίου βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Πάνω στις βασικές αρχές της DS Automobiles η εξέλιξη του μονοθεσίου σε ότι αφορά τη σχεδίαση, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Με ανασχεδιασμένο το μπροστινό μέρος και ένα νέο “πτερύγιο καρχαρία” πάνω από το κάλυμμα του κινητήρα, το Gen 2 EVO συμβολίζει την εξέλιξη έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Γαλλική εταιρεία για τα ηλεκτρικά αγωνιστικά του μέλλοντος.

Με την υψηλή επιστασία από το Σχεδιαστικό Τμήμα της DS Automobiles, η εμφάνιση του μονοθεσίου Gen 2 EVO της DS Techeetah ενσωματώνει την αισθητική ανανέωση και την βελτίωση της αεροδυναμικής που απαιτείται για την 7η σεζόν, ενώ διατηρεί το χρωματικό συνδυασμό του μαύρου με το χρυσό, του DS E-Tense FE20.

Τα αποκαλυπτήρια του Gen2 EVO της Formula E θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαρτίου του 2020 κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, στο περίπτερο της FIA, παρουσία της ομάδας DS Techeetah και του οδηγού της Jean-Eric Vergne, του πρώτου με δύο Πρωταθλήματα στη Formula E και πρέσβη της DS Automobiles.

DS Techeetah

Η Techeetah Formula-E είναι μια αγωνιστική ομάδα από την Κίνα που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ABB FIA Formula E. Η Ομάδα είναι ιδιοκτησία της SECA (Shanghai) Limited.

Η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο της σεζόν 2017/2018 στο Πρωτάθλημα Οδηγών, με οδηγό τον Jean-Éric Vergne, ο οποίος μαζί με τον André Lotterer, έφεραν την DS Techeetah στη δεύτερη θέση της κατάταξης των Ομάδων.

Από τη σεζόν 2018/2019 του Πρωταθλήματος με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια, η Techeetah συνεργάστηκε με την DS Automobiles για να δημιουργηθεί η DS Techeetah.

Η Ομάδα κέρδισε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας για τις ομάδες της σεζόν 2018/2019, καθώς και τον αντίστοιχο για τους οδηγούς με τον Jean-Éric Vergne.

China Media Capital (CMC)

Η China Media Capital («CMC»), ιδρύθηκε από τον Ruigang Li ο οποίος διατέλεσε και Πρόεδρός της. Είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με δραστηριότητα τόσο στην Κίνα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η CMC δημιούργησε και εξέλιξε μια σειρά από πρωταθλητές, τους οποίους ανέδειξε μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε μια ευρύτατη γκάμα καναλιών (αθλητικών, life style, μουσικής, κ.λ.π.).

Seca

Η Seca, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στη Shanghai, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της προβολής και προώθησης των sport. Η εταιρία ειδικεύεται στην ανάδειξη νέων ταλέντων, αλλά και στην προβολή διοργανώσεων, καθώς και στη διαμόρφωση του προγράμματος για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία τους. Ανάμεσα στους σημαντικότερους επενδυτές της εταιρείας, είναι τόσο η CMC (China Media Capital) Holdings, όσο και το μέλος στο Hall of Fame του NBA, Yao Ming.

Νίκος Τσάδαρης