Το νέο Nissan Note, που είδαμε για πρώτη φορά στο φετινό Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2013, ήρθε στην ελληνική αγορά, έχοντας σαν στόχο να αντλήσει αγοραστές τόσο από την κατηγορία των πολυμορφικών της κατηγορίας Β, όσο και από την τεράστια δεξαμενή ιδιοκτητών της Nissan, που όντας πιστοί στη μάρκα, θα βρουν στο Note ένα αυτοκίνητο ικανό να εκπληρώσει τις οικογενειακές τους ανάγκες.

Το αυτοκίνητο παίρνει κίνηση από έναν κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με 80PS, καθώς και τον 1.5 turbodiesel dCi των 90 ίππων.

Όλες οι εκδόσεις είναι συνδυάζονται με σύστημα Start/Stop ως στάνταρ, ενώ οι εκπομπές CO2 (95γρ./χλμ. για την έκδοση πετρελαίου και 99 για της βενζίνης) εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Τηρουμένων των αναλογιών, εξίσου χαμηλή αναμένεται να είναι και η κατανάλωσή τους, με τις επίσημες τιμές να διαμορφώνονται αντίστοιχα στα 3,6 λίτρα πετρελαίου και 4,7 λίτρα βενζίνης για κάθε 100 χλμ.

Το μεγάλο ατού του αυτοκινήτου αποτελεί η εσωτερική του ευρυχωρία, που οφείλεται στο μεγάλο μεταξόνιο, αντίστοιχο των αυτοκινήτων της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, κάποια έξυπνα συστήματα, στα άνω μέρος των εξοπλιστικών πακέτων προσφέρουν ένα σύνολο λειτουργιών με στόχο την ασφαλέστερη οδήγηση, όπως το σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor), ή η αυτοκαθαριζόμενη πίσω κάμερα.

Το νέο Note, για το οποίο αναμένονται οι τιμές στις αρχές Νοεμβρίου, θα διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, Energy, Acenta και Techna (μόνο το 1.5D) και 7 χρώματα.

Πηγή: 4troxoi.gr