Η Nissan δημοσιοποίησε μια teaser εικόνα, που οι φήμες αναφέρουν ότι ανήκει στο ολοκαίνουργιο X-Trail, το οποίο με νέα πλατφόρμα και 7θέσια διάταξη θα λανσαριστεί μέσα στο 2014.

Η ιαπωνική φίρμα, εν όψει της Έκθεσης στη Φρανκφούρτη ανάρτησε μια «μυστηριώδη» φωτογραφία από τη μάσκα ενός νέου μοντέλου, που θα ντεμπουτάρει στη γερμανική πόλη.

Οι εικασίες είναι αρκετές και πολλές φορές αντικρουόμενες, καθώς άλλοι είπαν ότι πρόκειται για τη νέα γενιά του Murano, όμως νεότερες πιο έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο για το καινούργιο X-Trail, το οποίο αλλάζει εντελώς σχεδιαστικά, αλλά και σε διαστάσεις. Στο θέμα του design, φαίνεται (κι από την teaser εικόνα) ότι θα «υιοθετήσει» στοιχεία από το πρωτότυπο Hi-Cross (όπως τη σειρά φώτων LED και τη μεγάλη μάσκα), το οποίο είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη το 2012.

Επιπλέον, η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV θα είναι μεγαλύτερη, καθώς θα έχει 7 θέσεις, ενώ θα χρησιμοποιεί μια καινούργια πλατφόρμα, όπως και το επόμενο Qashqai. Μάλιστα η συγκεκριμένη πλατφόρμα, με την κωδική ονομασία «Common Modular Family platform» θα χρησιμοποιηθεί και σε 11 επόμενης γενιάς μοντέλα της «συνεταιρικής» Renault, όπως τα Espace, Scenic και Laguna.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, αφού η Nissan θα λανσάρει το 7θέσιο X-Trail, πιθανότατα θα σταματήσει την παραγωγή του Qashqai+2.

Πηγή: autotriti.gr