Η βρετανική εταιρία αμυντικών και οπλικών συστημάτων Ricardo είπε να αναβαθμίσει ένα από τα μπεστ-σέλερ αγροτικά παγκοσμίως.

Για το Ford Ranger ο λόγος και τη βελτίωσή του, μια συνηθισμένη θα έλεγες αναβάθμιση στρατιωτικού τύπου εκτός φυσικά από τη θωράκιση και την υποβοήθηση για μεγάλα όπλα!

Η Ricardo ειδικεύεται στα οχήματα για πόλεμο και ό,τι έκανε στο αγροτικό δεν πέρασε φυσικά στα ψιλά της πολεμικής βιομηχανίας. Πώς μετατρέπεις όμως ένα Ranger σε μηχάνημα για το πεδίο της μάχης;

Όπως το λέει η Ricardo, «σαν να φτιάχνεις ένα cool off-road»! Αναβαθμισμένες αναρτήσεις, για μεγαλύτερη αντοχή αλλά και ψηλότερη θέση οδήγησης, άλλου τύπου ελαστικά για εκτός δρόμου περιπέτειες, τροποποιημένα φρένα και προστατευτικά πάνελ να καλύπτουν κάθε ευαίσθητη περιοχή κάτω από το όχημα.

Όσο για την κατασκευή του ουρανού και της καρότσας, η Ricardo μας λέει πως είναι για το σύστημα προστασίας που προσφέρει, χωρίς να μπαίνει φυσικά σε αχρείαστες λεπτομέρειες.

Δεν αναφέρει επίσης αν έχει υποστεί αναβάθμιση ο κινητήρας ή το σασμάν του Ranger. Αν πάντως δεν έχουν πειραχτεί, για τη δική μας ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται για 2λιτρο turbodiesel 210 αλόγων, ο οποίος παρά την ταπεινότητα των χαρακτηριστικών του αποδίδει ροπή 500Νm.

Τι οπλικά συστήματα θα φορά και από τι αποτελείται ακριβώς η θωράκιση δεν το ξέρουμε, ξέρουμε όμως πως δεν είναι ένα off-road παίξε γέλασε…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.