Μπορεί η Mercedes να… απέφυγε μία βαριά ποινή από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο για την υπόθεση των μυστικών δοκιμών με τα ελαστικά της Pirelli, ωστόσο η ομάδα άρχισε τα παράπονα.

Οι δικαστές τιμώρησαν την Mercedes με απαγόρευση συμμετοχής στις τριήμερες δοκιμές νέων, με τον Ρος Μπρον να παραπονιέται πως με αυτήν την ποινή δεν θα μπορέσουν να δοκιμάσουν όλα όσα θα ήθελαν, όπως θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.

«Ψάχνουμε να βρούμε έναν τρόπο για να περιορίσουμε τις απώλειες από την απαγόρευση συμμετοχής μας στις δοκιμές νέων και δεν είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε. Κάποια πράγματα που θέλαμε να δοκιμάσουμε δεν μπορούμε να τα κάνουμε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Συνεπώς, η απαγόρευση από τις δοκιμές είναι μια σημαντική απώλεια για εμάς», ήταν τα λόγια του αφεντικού της ομάδας για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Οι δοκιμές νέων έχουν έναν εσφαλμένο χαρακτηρισμό. Ο αρχικός σκοπός τους είναι για να προαχθούν οι νέοι πιλότοι, αλλά οι ομάδες δεν το κάνουν μόνο για αυτό. Κάνουν 1.500 χιλιόμετρα με τα μονοθέσια να έχουν πλήρη εξοπλισμό και να τρέχουν με νέα μέρη και συστήματα».

Πηγή: sport-fm.gr