Πολλοί παραπονιούνται πως ταλαιπωρούνται από την οδήγηση, με το σώμα τους να καταπονείται από την καθημερινή οδύσσεια μέσα στο αμάξι.

Και πιθανότατα έχει να κάνει με τη στάση του σώματος στο κάθισμα, όπως μας λέει η αμερικανική εκστρατεία ενημέρωσης Car Care Council, η λάθος θέση που καθόμαστε και επιβαρύνει μέση και σπονδυλική στήλη.

Κι εδώ μπαίνει το σωτήριο προσκέφαλο. Πριν βάλουμε λοιπόν μπροστά, καθόμαστε βαθιά και μέσα στο κάθισμα, με την πλάτη σε όρθια θέση, και τεντώνουμε ώμους και κεφάλι όσο πιο ψηλά μπορούμε, πιέζοντας το κεφάλι στο μαξιλαράκι.

Το κρατάμε εκεί για 5 δευτερόλεπτα, μετά χαλαρώνουμε και επαναλαμβάνουμε 5 φορές. Από τις έρευνές του, το Car Care Council βρήκε πως αυτό βελτιώνει τη στάση του σώματος και ενεργοποιεί καλύτερα τους μυς της πλάτης, ώστε να κρατούν όρθια τη σπονδυλική στήλη. Αποφορτίζοντας δηλαδή την πίεση στον αυχένα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.