Η άρνηση της GM, επήλθε έπειτα από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, το οποίο ανέφερε, πως η κατασκευή του Chevrolet Cruze θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της Opel στην Πολωνία, από τα τέλη του 2014.

Σύμφωνα όμως με δηλώσεις εκπροσώπου της φίρμας, «καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί σχετικά με το πού θα κατασκευάζεται η νέα γενιά του Cruze».

Βέβαια όμως, οι συζητήσεις σχετικά με την παραγωγή του Chevrolet Cruze, είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2012, σχετικά με τη μετακίνηση των εργοστασίων από την Κορέα, στην Πολωνία, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τη φίρμα. Αυτό ήγειρε σωρεία αντιδράσεων από τα εργατικά σωματεία της Κορέας.

Όμως οι εγκαταστάσεις της Πολωνίας στο Gliwice, προσφέρουν χαμηλό κόστος παραγωγής, ενώ εκεί κατασκευάζεται και το Opel Astra, γεγονός που επιτρέπει να συνδυαστεί η γραμμή παραγωγής χωρίς επιπλέον έξοδα.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η GM σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει και ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του Opel Mokka από τη Νότια Κορέα, στην Ισπανία, μιας και η Opel θέλει η επόμενη γενιά του Mokka να κατασκευάζεται αμιγώς στην Ευρώπη.

Πηγή: autotriti.gr