Η Mercedes σκέφτεται σοβαρά να ανοίξει μια γραμμή παραγωγής των μοντέλων της, ειδικά της A-Class, στο Μεξικό. Μάλιστα καλοβλέπει μια ακόμη συνεργασία με τη Renault-Nissan, προκειμένου να εξοπλίζει με δικούς της κινητήρες τα πολυτελή οχήματα της Infiniti.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τα αμερικανικά μέσα, η Mercedes σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει στο Μεξικό μια νέα, σύγχρονη μονάδα παραγωγής.

Άλλωστε, όπως δήλωσε ο Peter Tabera, διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Μεξικού, υπάρχει σαφές εγχώριο ενδιαφέρον, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην προοπτική ενός τοπικού εργοστασίου της εταιρείας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι εισαγωγές.

Επιπλέον, μια τέτοια πιθανότητα θα βοηθούσε να κατασκευάζεται εκεί όχι μόνο η A-Class, αλλά και οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, που πατά στην πλατφόρμα MFA.

Εξάλλου, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, ο Tabera φέρεται να δήλωσε ότι μια συνεργασία της Mercedes με τις Renault-Nissan στο Μεξικό θα ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Είναι γνωστό ότι η Nissan μέσω της εταιρείας Infiniti κατασκευάζει πολυτελή οχήματα για την Αμερική. Ένα τέτοιο λοιπόν εργοστάσιο, θα μπορούσε, εφόσον ευοδωθεί η συνεργασία, να είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κατασκευάζονται εκεί τα μηχανικά μέρη για τα οχήματα της Infiniti, με την τεχνογνωσία της Mercedes.

Πηγή: autotriti.gr