Οι μικτές ασφάλειες αυτοκινήτου αδικαιολόγητα μέχρι και σήμερα θεωρούνται ως κάτι απαγορευτικό λόγω του υψηλού κόστους, όμως αυτό πρόκειται για έναν αστικό μύθο.

Με τα παρακάτω tips θα εξασφαλίσεις εύκολα και γρήγορα μία εξαιρετικά οικονομική μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου:

Κάνε έρευνα στο διαδίκτυο

Αναζητώντας εταιρείες που παρέχουν μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, θα δεις πως οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές και δεν υπάρχει απολύτως κανένας περιορισμός. Κάθε εταιρεία στοχεύει σε ένα διαφορετικό τύπο πελατών με εξατομικευμένα ασφαλιστικά συμβόλαια. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλά να ψάξεις και θα δεις πως σίγουρα θα βρεις εξαιρετικά οικονομικά πακέτα μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου.

Κοίτα μακριά

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα από μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου είναι να κάνεις ετήσιο συμβόλαιο. Όσο μικρότερης διάρκειας είναι ένα συμβόλαιο τόσο ακριβότερα το πληρώνεις. Έτσι κοιτώντας μακριά στο μέλλον εξοικονομείς χρήματα και λαμβάνεις τις καλύτερες δυνατές παροχές για το αυτοκίνητο σου.

Κοστολόγησε σωστά

Όταν πρόκειται για μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, οφείλεις πάντα να ασφαλίζεις το αυτοκίνητο σου στην τρέχουσα τιμή και όχι σε αυτή που το αγόρασες. Αυτός είναι ο best value τρόπος για να πληρώνεις χαμηλά ασφάλιστρα και να λαμβάνεις τις καλύτερες υπηρεσίες από την ασφαλιστική σου.

Κυνήγησε τις εκπτώσεις

Υπάρχουν δύο τρόποι για να έχεις έκπτωση στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου. Ο πρώτος είναι να είσαι σε ειδικές ομάδες όπως άνεργοι, ένστολοι ή δημόσιοι υπάλληλοι. Ο δεύτερος να είσαι πελάτης σε κάποια άλλη εταιρεία η οποία σου προσφέρει εκπτώσεις μέσα από τα ειδικά προγράμματα επιβράβευσης!

Βάλε απαλλαγή

Η απαλλαγή είναι ένα εργαλείο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ρίξεις την τιμή των ασφαλίστρων. Πρόκειται για ένα ποσό που περιλαμβάνει η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, το οποίο καλύπτεται από τον ιδιοκτήτη με αντάλλαγμα την μείωση του κόστους της. Η απαλλαγή δεν θα πρέπει να είναι ποτέ μεγάλη γιατί τότε η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου γίνεται ασύμφορη, όμως σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να ρίξει κατά πολύ το κόστος της.

Να είσαι προσεκτικός

Οι καλοί οδηγοί επιβραβεύονται με χαμηλότερα ασφάλιστρα μέσα στο χρόνο. Όσο πιο προσεκτικός είσαι, θα δεις πως σταδιακά τα ασφάλιστρα της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου θα μειώνονται. Αυτό είναι το δώρο σου ως καλός οδηγός, συνέχισε έτσι!