Η Mini θα βρίσκεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με ένα περίπτερο επικεντρωμένο καθαρά στην ηλεκτροκίνηση.

Η πρεμιέρα του νέου Cooper SE της μάρκας, προαναγγέλλει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής πλήρους ηλεκτροκίνησης, στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν αθόρυβη οδήγηση στην πόλη με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το Cooper S E Countryman ALL4 προσφέρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες για ηλεκτρική διασκεδαστική οδήγηση.

Η τελευταία έκδοση του plug-in υβριδικού μοντέλου, που κάνει το ντεμπούτο του στη Φρανκφούρτη, χρησιμοποιεί την πιο εξελιγμένη τεχνολογία για κυψέλες μπαταριών, που του επιτρέπει να πετυχαίνει ηλεκτρική αυτονομία έως 57 χλμ.

Εκτός από τη πρεμιέρα του Cooper SE, η – τέως – Βρετανική εταιρία αυτοκινήτων γιορτάζει επίσης την 60ή επέτειό της, με την παραγωγή να ξεκινά το 1959 και να έχει φτάσει τα 10  εκατομμύρια οχήματα. Με γνώμονα αυτό, η Φρανκφούρτη θα φιλοξενήσει επίσης ένα ειδικό επετειακό μοντέλο από το εργοστάσιο της Μini στην Οξφόρδη. Πρόκειται για ένα 3θυρο Mini Hatch της επετειακής έκδοσης 60 Years, με αποκλειστική σχεδίαση και εξοπλισμό που φέρνουν το ιδιαίτερο στυλ του original μοντέλου στην πολυτελή compact κατηγορία.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν την τρέχουσα γκάμα μοντέλων της μάρκας και ορισμένες νέες αφίξεις στη γκάμα αξεσουάρ και προϊόντων lifestyle.

Νίκος Τσάδαρης