Το Opel Crossland X υπόσχεται τώρα υψηλά επίπεδα άνεσης, άφθονους χώρους και κομψή εμφάνιση με όλα τα είδη κινητήρων, χάρη σε ένα προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο με ομαλή διαδικασία αλλαγών σχέσεων. Η Opel προσφέρει το βενζινοκινητήρα 1.2 Direct Injection Turbo με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και ελκυστική τιμή εκκίνησης 23.320€ (με ΦΠΑ στην Γερμανία & κατανάλωση καυσίμου WLTP2 στο μικτό κύκλο: 6,7-6,6 λτ/100χλμ, με 152-145 γρ/χλμ CO2).

Το Crossland X με τον νέο, κορυφαίο κινητήρα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ΙΑΑ (12-22 Σεπτεμβρίου), ενώ όλοι οι βενζινοκινητήρες του, πληρούν ήδη το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Με την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενοι βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 130 ίππων (μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750σαλ.), το Crossland X με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα έως 198 χλμ/ώρα, ενώ η επιτάχυνση 0 – 100 χλμ ολοκληρώνεται σε 10,2 δεύτερα. Σε αυτή την έκδοση, το Crossland X είναι ξεκούραστο στην οδήγηση στον ανοιχτό δρόμο και την πόλη, όπου οι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να αλλάζουν σχέσεις μηχανικά. Το ίδιο ισχύει και για το αυτόματο Crossland X με κινητήρα 1.5 λίτρων diesel 120 ίππων (κατανάλωση καυσίμου WLTP2 μικτός κύκλος: 5,4-5,2 λτ/100χλμ, 142-135 γρ/χλμ CO2).

Σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού που περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό συμβάλλουν στην ξεκούραστη οδήγηση. Μεταξύ αυτών είναι:

– Cruise control με περιοριστή ταχύτητας και ευφυή προσαρμογή ταχύτητας

– Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill start assist),

– Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane keep assist),

– Αναγνώριση Οδικών Σημάτων (Speed sign recognition),

– Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert).

Πολυρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, δερμάτινο τιμόνι με στοιχεία χρωμίου, σύστημα κλιματισμού (A/C) με θέρμανση στην περιοχή των ποδιών και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω ενισχύουν την άνεση οδηγού και επιβατών που είναι πάντα ενημερωμένοι χάρη στο σύστημα infotainment Radio R 4.0 IntelliLink (συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμη οθόνη αφής 7”).

Πρόσθετα, προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης που διατίθενται για το Crossland X περιλαμβάνουν Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και αυτόματο park assist.

Νίκος Τσάδαρης