Με την ευκαιρία του φεστιβάλ στο Woerthersee της Γερμανίας, η VW αποφάσισε, όπως συνηθίζει, να ετοιμάσει ένα Golf GTI ακόμα πιο δυνατό και γρήγορο.

Είναι μια ευκαιρία, που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να κάνει δοκιμές για μελλοντικά μοντέλα παραγωγής, όπως σημείωσε ο επικεφαλής του project Ulrich Hackenberg.

Μάλιστα φέτος υπάρχει κι ένας άλλος λόγος, η 40η επέτειος του μοντέλου. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν θα μοιάζει με το κτηνώδες Golf GTI W12, που παρουσιάστηκε το 2007.

Θυμίζουμε, ότι εκείνο το GTI «φορούσε» έναν W12 6.0λτ με διπλό turbo κινητήρα αποδίδοντας 641 ίππους και 749 Nm ροπής. Ολοκλήρωνε τα 0-100 χιλ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ήταν στα 326 χλμ/ώρα.

Καθώς λοιπόν φέτος οι προσδοκίες είναι διαφορετικές, εορταστικές από τη μία, αλλά ταυτόχρονα λιγότερο ριζοσπαστικές, οι υπεύθυνοι θα προσανατολιστούν σε μια έκδοση ελαφρύτερη και πιο ισχυρή του Golf VII GTI.

Άλλωστε οι καιροί επιτάσσουν λιγότερο δαπανηρές λύσεις, για αυτό η ιδέα θα δανείζεται στοιχεία πιθανότατα, από τις εκδόσεις του Golf V και VI GTI, στις οποίες βασίστηκαν οι επετειακές των 30 και 35 χρόνων αντίστοιχα. Εννοείται βέβαια, πιο ισχυρή, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα παράγει 640 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr