Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το αυτοκίνητο για να μη χαλάσει το χρώμα

Γιατί οι κουτσουλιές και άλλες ακαθαρσίες πρέπει να απομακρύνονται άμεσα


AUTO
18:50
15/08/2019
Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το αυτοκίνητο για να μη χαλάσει το χρώμα
3
loading

Όσοι γνωρίζουν από αυτοκίνητα θα σου πουν πως το πλύσιμο είναι σημαντικό για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του αυτοκινήτου αλλά και για να αποφεύγεται η σκουριά στο αμάξωμα. Το καλοκαίρι όταν το αμάξι βρίσκεται για πολύ καιρό κοντά στη θάλασσα θα πρέπει να πλένεται ακόμα πιο συχνά γιατί το αλάτι μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στο μέταλλο.

Μια φορά κάθε δυο βδομάδες είναι αρκετή υπό φυσιολογικές συνθήκες απαραίτητη δε, για να μην αλλοιωθεί το χρώμα και να μη μειωθεί η μεταπωλητική του αξία. Θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τις κουτσουλιές από τα πουλιά που είναι αρκετά όξινες και θα πρέπει άμεσα να καθαρίζονται. Το ίδιο ισχύει και για τo ρετσίνι από τα πεύκα ή από άλλα δέντρα που μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στο αμάξωμα. Ίσως είναι καλύτερο να μην παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα όταν υπάρχει βέβαια, η δυνατότητα επιλογής.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να πλένουμε το αμάξι σε πλυντήριο τόσο συχνά όσο θα θέλαμε, υπάρχουν και μερικά μυστικά στο πλύσιμο του οχήματος, όταν γίνεται από εμάς τους ίδιους που είναι καλό να τα γνωρίζουμε.

 • Το αμάξι πρέπει να πλένεται σε σκιερό μέρος. Αυτό βοηθά στο να μη μένουν στίγματα στην επιφάνειά του.
 • Το πλύσιμο (οι κινήσεις του σφουγγαριού) πρέπει να γίνονται από πάνω προς τα κάτω και όχι το αντίθετο ή πλαγίως όπως πολλές φορές συμβαίνει. Αυτό βοηθά στο να φεύγει η βρωμιά πιο εύκολα και όχι απλά να μετακινείται πάνω στο αμάξωμα.
 • Τα οικιακά καθαριστικά που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε μπορεί να βλάψουν το χρώμα του οχήματος καθώς δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη λαμαρίνα του. Έχουμε λοιπόν να επιλέξουμε ανάμεσα σε βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη οικονομία.
 • Καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί μια ελαστική λεπίδα για το στέγνωμα. Είναι η καλύτερη λύση για να μη μένουν στάμπες. Ξεκινάμε πάντα το στέγνωμα από τα τζάμια γιατί εκεί φαίνονται πιο πολύ τα όποια στίγματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ποτέ πλύσιμο στο σπίτι

  Εάν δε φύγει η σκόνη με νερό υπό πίεση πρώτα τότε όπως πάτε να καθαρίσετε το αυτοκίνητο με σφουγγάρι και νερό το γρατσουνατε και θολώνει το χρωμα μετά από λίγα πλυσίματα. Προσοχή λοιπόν

 2. avatar Τάκης Πίσσης

  \"Ντέν εκο αυτοκίνητο καρντια μου \"

 3. avatar K x

  Μια φορά στις 15 δίνω 5 ευρώ και το πλένουν μια χαρά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει