Η Austro Daimler ξεκίνησε την καριέρα της το 1899 ως θυγατρική της εταιρίας που θα γινόταν τελικά η Mercedes-Benz, βγάζοντας το τελευταίο της μοντέλο το 1934.

Άγνωστη, και δικαίως, σήμερα, η Austro Daimler επιστρέφει για να μας θυμίσει τι δαίμονας ήταν κάποτε. Όπως το 1910, ας πούμε, όταν το Prinz Heinrich της γινόταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής του πλανήτη με εκείνα τα 135 χλμ/ώρα της τελικής του!

Το ADR 630 αποτίνει τον απαραίτητο φόρο τιμής στο φοβερό και τρομερό Bergmeister του 1931, ένα μοντέλο που έμεινε στην ιστορία για τις θρυλικές αναβάσεις στα ράλι της υφηλίου.

Η Austro Daimler βρυχάται και πάλι με ένα υβριδικό κτηνάκι που έχει επιδόσεις να τρομάζουν οι περισσότεροι εκεί έξω. Το τετρακίνητο Bergmeister ADR 630 Shooting Grand φορά έναν 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα 385 αλόγων από τη Mercedes-AMG, αλλά και τρία ηλεκτρικά μοτέρ 271 αλόγων το καθένα.

Όλα αυτά στέλνουν τη συνολική ιπποδύναμη στο τρελό νούμερο των 1.198 αλόγων, δίνοντάς του επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Και τελική ταχύτητα της τάξης των 330 χλμ/ώρα.

Ο καιρός των υβριδικών hypercars με τετραψήφια νούμερα κάτω από το καπό τους έφτασε για τα καλά και το Austro Daimler δείχνει αγέρωχα τον δρόμο. Βασίζεται στο SLS coupe, όπως είναι πρόδηλο εξάλλου, το πανάλαφρο αλουμινένιο σασί του και οι θηριώδεις επιδόσεις του κόβουν ωστόσο κάθε άλλη ομοιότητα.

Μεγάλο μέλημα έδωσε η Austro Daimler και στην πολυτέλεια της καμπίνας, παραδίδοντας ένα θαυματάκι που έρχεται από το μέλλον. Όσο για την τιμή όλων αυτών, θα αποκαλυφθεί μέσα στον Σεπτέμβριο…