Ήρθε ο καιρός, όπως φαίνεται, να σχεδιαστεί και η Bentley τετράθυρο κουπέ, αφού οι επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας θέλουν να μπουν στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με τις γερμανικές CLS και ΒΜW-6.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ιθύνων νους της Bentley, Wolfgang Schreiber ανακοίνωσε ότι σχεδιάζουν να βάλουν στην παραγωγή ένα τετράθυρο κουπέ μοντέλο που θα ανήκει στην γκάμα της εικονιζόμενης Continental.

Εξάλλου τόσο η Mercedes-Benz CLS και η BMW 6-Series GranCoupe το έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία.

Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και φυσικά δεν θέλει καμιά εταιρεία να μείνει εκτός. Βέβαια από την άλλη, δεν προβλέπεται να βγει στην κυκλοφορία μέχρι το 2016, αφού η προσοχή της βρετανικής εταιρείας είναι προσανατολισμένη αλλού.

Προς το παρόν, σημαντική θέση κατέχουν τα πολυτελή SUV και σε αυτόν τον τομέα βρίσκονται οι πολυπόθητες πωλήσεις. Άλλωστε, η Bentley έχει θέσει ως στόχο το 2018 να πουλήσει 15.000 οχήματα έναντι των 8.500 που πούλησε το 2012.

Κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί ευκολότερα, αν διαθέσουν στην αγορά περισσότερα SUV, παρά πολυτελή κουπέ.

Ωστόσο αναγνωρίζουν το γεγονός ότι ένα τετράθυρο κουπέ που θα στοιχίζει περίπου 152.000 ευρώ θα είναι μια δελεαστικότατη πρόταση για την προσέλκυση νέων πελατών, ιδίως για τις αναδυόμενες ανατολικές αγορές.

Πηγή: autotriti.gr