Έγγραφα που πρόσφατα ήρθαν σε γνώση του Newsbeast, αποδεικνύουν ότι, σύντομα μεγάλη εταιρία του κλάδου των αυτοκινήτων (εισηγμένη και στο χρηματιστήριο) θα κλυδωνιστεί δυνατά, καθώς ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των μεγαλομετόχων της.

Συγκεκριμένα, την 1η Ιουλίου 2019, ένας εκ των βασικών μετόχων κατέθεσε αγωγή σε βάρος άλλου βασικού μετόχου, για ενέργειες που οδήγησαν την εταιρία εξ ολοκλήρου στον έλεγχο του δεύτερου.

Οι ενέργειες αυτές είχαν σαν αφετηρία αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου 2019 και στα πρακτικά του οποίου αναγράφεται ότι, ο ενάγων μέτοχος παρίστατο και συμφώνησε, ενώ ο ίδιος αρνείται στην αγωγή του την παρουσία του στο ως άνω ΔΣ και φυσικά τη σύμφωνη γνώμη του, η οποία συνετέλεσε ούτως ώστε, ο ωφελούμενος μέτοχος να κατέχει αυτή την στιγμή το 91,92% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας και να θέλει να την βγάλει από το χρηματιστήριο αξιών.

Η υπόθεση αναμένεται να δημιουργήσει πολλά «απόνερα» στο χρηματιστήριο, στην αγορά (ίσως) των αυτοκινήτων, αλλά και στον τραπεζικό χώρο, καθώς η εν λόγω εταιρία έχει πολύ μεγάλο δανεισμό.

Ηλίας Καφάογλου